BAJNOKCSAPAT, BAJNOKCSAPAT!

2022-05-21 09:15:47
VLA

Megvan a Várda LA történetének első, országos lefedettségű kiemelt bajnokságban született aranyérme!. EDZŐI ÉRTÉKELÉSSEL

Szombaton pályára lépő utánpótláscsapataink közül kétségkívül az U15-ösök számára volt a legnagyobb a tét. Ők a harmadik helyről kezdték az utolsó fordulót, de az aranyérem sem tűnt elérhetetlennek, persze, ahhoz másoknak is botlaniuk kellett. A legkorábban a Várda LA meccse fejeződött be, és azzal, hogy 6–0-ra nyertünk Fehérváron, nyomást helyeztünk az előttünk állókra, a DVSC-re és a Ferencvárosra.

Virtuálisan tehát átvettük a vezetést, és a játéknap előtt egy pont előnnyel az élen álló DVSC nem is bírta el a terhet, 1–1-et játszott a Vasas Kubala Akadémia otthonában. Az tehát már fix volt, hogy a Debrecent megelőzzük, a második hely ekkor biztossá vált. A Fradinak pedig legalább annyival, tehát hat góllal kellett nyernie az MTK ellen, mint amekkora a mieink sikere volt a sereghajtó otthonában. Ehhez képest a zöld-fehérek kikaptak 4–2-re hazai pályán.

És abban a pillanatban megszületett tehát akadémiánk első bajnoki aranyérme az országos rendszerű kiemelt bajnokságokban. U15-ös legénység: BAJNOKCSAPAT!


MLSZ ORSZÁGOS U19 B CSOPORT (9-16. HELYÉRT)

Zalaegerszegi TE FC–Várda LA 0–3 (0–1)

VLA: Uszenko – Kobeljesh, Bíró R., Kotroczó (Velihorszkij, 72., Kolesnyik, 85.), Bjelalov, Jene (Szabó D., 85.), Nyéki, Zizics, Kosztik (Lukecsa, 72.), Lovász M., Remenyiczki. Edző: Török László

Gól: Bjelalov (20.), Bíró R. (46. és 63. – a másodikat 11-esből)

Török László:Nagyon fontos és értékes győzelmet szereztünk, fegyelmezett céltudatos játékkal. Ezúttal nem volt gyenge pontunk, csak extra és jó teljesítményeket produkáltunk, kiváló hozzáállással . A győzelem mellett még külön öröm és dicsőség akadémiánk számára, hogy bemutatkozott három U16-os játékosunk, akik szintén jól és bátran játszottak.


MLSZ ORSZÁGOS U16 A CSOPORT, 13. FORDULÓ

Puskás Akadémia FC–Várda LA 3–0 (0–0)

VLA: Kovács M. – Osztrovka (Kőrizs Á., a szünetben), Krucan, Kereszti (Babják, a szünetben), Rózsa S., Bojcsuk (Ésik, a szünetben), Racskó (Herc, 72.), Kovács K. (Scsadej, 81.), Veress M., Bilous, Kancsij. Edző: Belényesi Miklós

Gól: Taraszevics (63.), Antal M. (76.), Mondovics (92.)

Belényesi Miklós: – Gratulálok a Puskásnak Akadémia győzelméhez, teljesen megérdemelt volt! Próbáltunk frissíteni a csapaton, de nem sikerült, megint sok játékosunk a tudása alatt játszott, így nem lehet győzni, de még pontot sem szerezni. A sors fintora, hogy a Honvéd se tudott győzni, így az utolsó mérkőzésen dől el a harmadik hely, otthon mindent elkövetünk a győzelemért.

MLSZ ORSZÁGOS U15 KIEMELT CSOPORT, 22. FORDULÓ

Mol Fehérvár FC–Várda LA 0–6 (0–2)

VLA: Sira – Németh V., Mavrodij, Anisztratenko (Csáki G., 77.), Barati (Kuzma, 61.), Szikszai (Kiss I., 77.), Molnár M., Csengeri (Firszov, 61.), Kun Á., Kozma Zs. (Csarkó, 57.), Hudov (Badari, 77.). Edző: Katona György

Gól: Csengeri (9.), Kun Á. (26. és 78.), Szikszai (44. és 65.), Csarkó (69.)

Katona György: Először is ezúton is szeretnék gratulálni az első csapat ezüstérméhez, nagyszerű, hogy ilyen szépen fejlődő klubban dolgozhatunk, jó körülmények között. Csapatunkra rátérve: több mint két éve dolgozunk együtt. A kezdeti nehézségek és egy kis lesajnáltság ellenére ezek gyerekek bebizonyították, hogy rendkívül sokra hivatottak. Nagyon jó közösséget sikerült kialakítani olyan játékosokkal, akik igazán tudnak küzdeni egymásért. Ebben a kezdeti időszakban hatalmas szerepe volt Márton Pista „bának", akinek nagy köszönettel tartozunk. A tavaszunk nem úgy indult, ahogy szerettük volna, hiszen vereséget szenvedtünk az első fordulóban, de amit utána produkáltunk, az párját ritkítja. Tíz mérkőzés, kilenc győzelem, egy döntetlen – azt gondolom ez elég jó mutató. Büszkeséggel tölt el ez a sorozat, volt mikor parádés játékkal mint szombaton, de volt, mikor küzdve sikerült eredményesnek lenni, de ami a legnagyobb eredmény, hogy együtt fejlődtünk mindannyian. A fehérvári meccsen az összes erősségünket megmutattuk, volt benne gyors támadásból szerzett gól, volt kombinatív játékkal felépített és pontrúgás utáni is. Aminek nagyon örülünk hogy nem kaptunk gólt most sem és a Honvéd ellen sem, tehát a védekezésünk is rendben volt. Szeretném megköszönni a stáb egész éves kitartó munkáját, kiváló kollégák, barátok, akikkel öröm minden nap együtt dolgozni. A gyerekeknek, hogy egy-két rosszabb nap kivételével mindent beleadtak és elhitték azt hogy megtudjuk csinálni ezt a történelmi tettet, hiszem kiemelt bajnokságot nyertünk U15-ben. Nagy nagy gratuláció mindenkinek! BAJNOKCSAPAT, BAJNOKCSAPAT!

MLSZ ORSZÁGOS U14 KIEMELT CSOPORT, 26. FORDULÓ

ETO FC Győr–Várda LA 3–2 (2–2)

VLA: Kobilinszkij – Horvat A., Konovalov (Csutora, a szünetben), Pekarik (Kuszenko, 58.), Hodovanec, Bereznoj (Balik, a szünetben), Dmuhajlov (Veprik, a szünetben), Bobal (Ivánkó, 74.), Pfajfer (Ablonczy, 49.), Erdős Zs, Djacsenko (Buda M., a szünetben). Edző: Törtei Tamás

Gól: Somogyi Á. (28. és 29.), Farkas D. (56.), illetve Pfajfer (2.), Hodovanec (27.)

Törtei Tamás: – Az előző meccshez héthez képest nagyon sok hibával játszottunk, a pálya minden harmadában. Nem jól kezeltük az átmeneteket, és vezettünk ugyan kettő nullra, de a kihagyott helyzeteknek is köszönhetően sajnos megfordította az eredményt a Győrt.

MLSZ ORSZÁGOS U13 ÉSZAKKELET, 25. FORDULÓ

Várda LA–Mezőlkövesd Zsóry FC 9–0 (3–0, 5–0, 7-0)

VLA: Nagy Z. – Osztroha, Budaházi Zs., Szencsenkov, Szarvas M., Harsányi L., Nagy M., Birov, Fidler. Csereként léptek pályára: Jakab B. (kapus), Oláh K., Kristin, Kedves Á., Borimszkij, Gombkötő S., Veres Á., Pekar, Kantár L. Edző: Oláh Levente

Gól: Szarvas M. (11. és 18.), Budaházi Zs. (13. és 55.), Borimszkij (22. és 68.), Kantár L. (25.), Harsányi L. (49.), Gombkötő S. (63.)

Oláh Levente: – Azt kaptuk, amire számítottunk, ellenfelünk csak a védekezésre koncentrált. Az összjáték akadozott, nem voltak meg a ritmusváltások, ami egyébként jellemzi a játékunkat. A nagy hőség és az ellenfelünk hősies védekezése ellenére is sikerült kilenc gólt szerezni, amihez gratulálok a srácoknak.


MLSZ ORSZÁGOS U12 ÉSZAKKELET, 25. FORDULÓ

Várda LA–Mezőkövesd Zsóry FC 21–0 (4–0, 10–0, 14–0)

VLA: Juhász E. – Suba, Licz, Helmeczi N., Szitnik, Dovhanics, Tiszcsenko, Dovbak, Kertész Gy. Csereként léptek pályára: Dzatalov, Ivánkó, Bakk, Deniszov, Gyar,ati Á. Edző: Deák Béla

Gól: Szitnik (3., 18., 36., 38., 39., 45. és 53.), Kertész Gy. (12.), Dovbak (16., 43. és 59.), Dzsatalov (22., 28., 37., 61., 63., 64., 72., 77. és 78. – a nyolcadikat büntetőből), Tiszcsenko (74.)

Deák Béla: – A várakozásokhoz képest kicsit kevesebbet kaptunk az ellenféltől, ez rányomta a bélyegét a mérkőzés színvonalára. Szép támadásokat vezetettünk, sok helyzetet alakítottunk ki, amelyek nagy részét kihasználtunk, de ezen a téren azért van hiányérzetem. Hoztuk a kötelezőt, haladunk tovább az úton.


next match
Kisvárda Master Good
Paksi FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-02-25 15:00
OTP Bank Liga, 22. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Mezőkövesd Zsóry FC
1-2
1-1
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd, Városi Stadion
2024-02-17 15:30
OTP Bank Liga, 21. forduló