Az ő eredményük számít az elszámolásnál

2020-07-10 13:57:44
VLA

Az U17-es csapat edzésén jártunk.

A felkészüléseket bemutató cikksorozatunk következő állomása a VLA U17-esek edzése volt, ahol a csapat szintén nagy változásokon megy át. Az NB III. Észak-Kelet csoportban szereplő együttesünk nagy reményekkel vág neki a következő bajnoki idénynek, hiszen az ő eredményük számít a feljutást illetően, és ők juttathatják élvonalba az U19-es srácokat is, így mindent ennek a célnak rendelnek alá. A felkészülést Révész Csaba vezetőedző úrral kezdték meg, aki 2019-ben érkezett klubunkhoz, és több utánpótlás korosztályban is dolgozott már.

„2019.április 1-től az U14-es korosztálynál Kovács mester segítőjeként klubtörténeti feladat kellős közepébe csöppentem. A sikeresen megvívott osztályozó mérkőzésekkel az általunk felkészített csapat, valamint az eggyel fiatalabb korosztály a klub történetében először szerepelhetett a legmagasabb osztályban. Ezt követően az U15-ös csapat vezetőedzői munkakörrel bíztak meg, ami nagy megtiszteltetés volt számomra. Első NBI- es szereplésünk a vártnál jobban sikerült, ugyan is a 9. fordulóig meg tudtuk őrizni veretlenségünket. A „csonka” bajnokságot a Vidi elleni 1:0 győzelemmel fejeztük be, ami a 7. helyhez volt elegendő. Az első fordulót a Kecskemét kérésére elhalasztottuk, így nem volt lehetőségünk pontjaink számát gyarapítani. Az idén nyártól újabb kiemelten fontos feladattal bíztak meg, mégpedig az U17- es korosztállyal megcélozni a magasabb szintet. Természetesen ez is nagy kihívás lesz számunkra” – mesélt az itt töltött időszakról Révész Csaba.

A cél nem lehet más, mint az élvonalba való kerülés, hiszen így lenne teljes a sor és valamennyi kiemelt szekciós utánpótlás csapatunk élvonalbeli tagsággal rendelkezne.

„A célkitűzés a Klub részéről adott, magasabb osztályba feljuttatni az ifjúsági csapatainkat. A klub célkitűzésén túlszeretnék kialakítani egy szervezetten, tudatosan működő csapatot, ami magában hordozza annak a lehetőségét is, hogy egyénileg fejlődjenek a játékosok és a legjobbak tudjanak tovább lépni a korosztályos ranglétrán” – folytatta a vezetőedző.

A bajnoki jó szereplés elérése pedig a csapatmunkán és az összhangon is múlik, ami nem egyszerű feladat edzői szempontból. „ Mivel a futball csapatjáték, ezért minden csapatomnál arra törekedtem, hogy legyen összhang a csapaton belül, a csapatrészek között, a játékosok között. Az egyik legnehezebb, de egyúttal legizgalmasabb edzői feladat a csapatjátékot megszervezni úgy, hogy az eredmény mellett a látvány is legyen élvezhető – mondta Révész Csaba, aki edzői filozófiájával kapcsolatosan egy jelmondatot is megosztott velünk. –Van egy mottóm, ami így hangzik: „Egyén a csapatban, a csapat az egyén által fejlődik.” Ezen azt értem, hogy a kettő elválaszthatatlan egymástó, habár sokan ezt másképp gondolják.”

U17-es csapatunk is elkezdte tehát a felkészülést, ugyan úgy, mint a többi korosztály, de végleges játékoskeretről itt sem lehet beszélni.

„Még nem volt pályafutásom során olyan csapatom, ahol a játékosok három különböző korosztálynál edzettek volna. A terv az, hogy a bajnoki mérkőzéseken az adott csapat ellen mindig olyan keret álljon rendelkezésemre, amelyik sikeresen veszi az akadályt. Virtuális keret lesz, de a gyakorlatban ez másképp fog működni” – ecsetelte a mester, aki a felkészülési mérkőzésekről is szót ejtett. „. A szekcióvezető még júniusban elkészítette a programot, amelyben arra törekedett, hogy erős ellenfelekkel játsszunk a fejlődés érdekében. Az ellenfelek között lesz a Fradi és a Debrecen korosztályos csapatai, de külföldi ellenfelekkel is megmérkőzünk a felkészülés során.”


ADATBANK

A csapat neve: Várda Labdarúgó Akadémia U17

Bajnoksága a 2020/2021-es bajnoki évben: MLSZ U17 III. Észak-Kelet csoport

Vezetőedző: Révész Csaba

Asszisztensedző: Oláh Levente

Kapusedző: Petranics Szergej

Erőnléti edző: Vas Dávid

next match
Vasas FC
Kisvárda Master Good
Budapest,Illovszky Rudolf Stadion
2024-07-28 19:00
MerkantilBank Liga, 1. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló