Az ilyen meccseket is meg kell tudni nyerni

2022-02-12 11:33:58
Kisvárda FC

Rajt az NB III-ban: tartalékcsapatunk vasárnap a Salgótarjánt fogadja. BEHARANGOZÓ

Megkezdi szereplését NB III-as csapatunk is: a Kisvárda Master Good vasárnap 14 órától hazai pályán játssza idei első bajnokiját. A vendég a Salgótarjáni BTC lesz, amelynek otthonában augusztusban 1–1-es döntetlent értünk el.

A csapat felkészülési körülményeiről mindent elárul, hogy lehetősége nyílott a törökországi edzőtáborozásra is, ugyanakkor két súlyos sérülés is nehezítette a munkát, illetve meghatározhatja a tavaszi folytatást is.

„A lehetőségeinkre és a körülményeinkre valóban nem lehet panaszunk – állapította meg a felkészülésről Kocsis János, tartalékcsapatunk edzője. – Az edzőtáborral, az ottani körülményekkel, az edzőmeccsekkel együtt megkaptunk mindent, hogy fel tudjunk készülni a folytatásra. Ami problémát jelent, az minden csapatnál jelen van, vagyis az, hogy éppen aktuálisan mennyi betegünk van és lesz. A sérülés a futball velejárója, de az biztos, hogy Czérna Erik és Vass Ottó nagyon hiányzik majd, ezúton is jobbulást és gyors felépülés kívánok nekik. Az ő helyettesítésüket másokkal oldjuk meg, újabb fiatalok juthatnak játéklehetőséghez, és ennyi idő elég lehetett ahhoz, hogy felkészülten tudjuk várni az első idei fordulót.”

A Salgótarján elleni idegenbeli meccsről az őszi szezon közben többször is szó esett, mint olyanról, amelyiken nem érett győzelemmé csapatunk mezőnyfölénye. Ebből nyilván okulni kellett.

„Nem játszottunk akkor rosszul, és csapatként is jól funkcionáltunk, csak nem tudtunk élni a kínálkozó lehetőségekkel, így a kettő vagy három nulla helyett egy egyre alakult a meccs eredménye – emlékezett a fél éve történtekre Kocsis János. – A végén a tarjániak hősiesen védekeztek, és kihúzták a döntetlennel. Valóban abban bízom, hogy ebből tudtunk tanulni, és egyébként is van ezügyben javítanivalónk, hiszen a táblázat alsó fertályában helyet foglaló csapatok ellen nem nagyon jöttek a jó eredmények, bízom benne, hogy tavasszal ez változni fog. Az ilyen mérkőzéseket is meg kell tudnunk nyerni, így nem lehet más célunk a Salgótarján ellenivel sem.”

A csapat keretében kevés változás történt: Sztaroszta Dávid az egyedüli távozó, a 19 éves magyar-ukrán kettős állampolgár Perevuznik Makszim és ugyancsak 2003-as születésű Kotroczó Péter érkezett. Előbbi belső védő, utóbbi baloldali védőként és támadóként is bevethető játékos – mindketten az NB III-ból érkeztek.

A vasárnapi mérkőzést 500 forintos belépőjegy megváltása mellett lehet megtekinteni, a 14 éven aluliak és a 65 éven felüliek számára ingyenes a belépés.


A KISVÁRDA MASTER GOOD II JÁTÉKOSKERETÉBEN BEKÖVETKEZETT VÁLTOZÁSOK A TÉLEN

Távozott: Sztaroszta Dávid (Kozármisleny)

Érkezett: Perevuznik Makszim (Törökszentmiklós), Kotroczó Péter (VLS Veszprém)


NB III KELETI CSOPORT: 22. FORDULÓ

KISVÁRDA MASTER GOOD II (6.)–SALGÓTARJÁNI BTC (19.)

Várkerti Sporttelep, vasárnap, 14.00

Vezeti: Tóth Tamás (Kövér Tamás, Vilmányi Simon)


A borítófotón: Az augusztusi, Salgótarjánban játszott mérkőzésen nagyot küzdött egymással a két csapat

Fotó: Ombodi Tamás


Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló