Az igazi Tischler szeretne lenni

2019-07-03 19:30:56
Kisvárda FC

Gólokkal hálálná meg a bizalmat csapatunk legújabb szerzeménye.

Tischler Patrik közösen ebédelt újdonsült csapattársaival, aláírta a szerződését, elfoglalta a helyét az öltözőben, kiválasztotta a mezszámát (9-esben láthatjuk majd őt), majd a szerdai edzőmeccs második félidejében pályára is lépett új csapatában, a Kisvárda Master Goodban. Persze, nem minden előzmény nélkül érkezett Kisvárdára, a felek bő egy hete vették fel egymással a kapcsolatot, mígnem a klub és a játékos, valamint az eladó Újpest és a vevő Kisvárda között is megszületett az egyezség.

„Gondoltam, hogy Újpesten különböző okok miatt nem számítanak rám, és tovább kell állnom – mondta Tischler Patrik, akinek azzal vált teljessé a délutánja, hogy honlapunknak is nyilatkozott. – Boldogan hallgattam meg a kisvárdai ajánlatot, hiszen voltam már itt korábban, és láttam, hogy milyen szép létesítmény áll a rendelkezésre. Révész Attila sportigazgatóval meg is tudtunk egyezni, ami azért sem volt nehéz, mert én is nyitott voltam a váltásra, és a kisvárdaiakon is éreztem, hogy engem akarnak. Örülök neki, hogy ide tudtam igazolni.”

Pedig nem akármilyen döntést hozott meg Tischler Patrik, hiszen tősgyökeres budapestiként eddig jobbára fővárosi csapatokban (MTK, Újpest, Honvéd) játszott, illetve olyanokban (Puskás Akadémia, Videoton), amelyek könnyen elérhetőek voltak Budapestről.

„Nagy döntést hoztam meg, de az volt benne a könnyebbség, hogy a párom nyíregyházi, nagyon sokat jártunk Nyíregyházára, ezáltal a keleti régió a szívem csücske is lett. Együtt neveljük a kétéves kislányunkat, és a párom szülei innentől kezdve jobban tudnak segíteni nekünk. Valóban, Pesten éltem le az életemet idáig, de nem bánom, hogy kiszakadunk onnan egy kicsit, és visszatérünk a párom gyökereihez, és itt élünk majd néhány évig.”

Tischler Patrik újpesti kölcsönjátékosként döntően a Honvédban szerepelt az elmúlt bajnokságban, és 24 meccsen lépett ugyan pályára, de csak háromszor volt a kezdőcsapat tagja, és 602 percet játszott. Mikorra lehet leküzdeni a viszonylagos játék- és meccshiányt?

„Nyilván nem jelent jót egy futballista számára, ha nem játszik, a csatárnak pedig az önbizalmára is rossz hatással van. Egyértelmű, hogy a gólok sokat segíthetnek, és minden egyes edzésen, edzőmeccsen azon leszek, hogy minél előbb visszatérjen az önbizalmam. Ehhez a szerencse is hozzájárulhat, de nagyon sokat kell dolgozni érte. Bízom benne, hogy a csapat és az edzői stáb is segíteni fog ebben, én pedig gólokkal igyekszem majd nekik meghálálni a bizalmat. Nagyon remélem, hogy minél előbb vissza tudom nyerni a régi formámat, azt, amelyiket korábbról megismerhették, hogy milyen is az igazi Tischler.”


képalá: Tischler Patrik (pirosban, jobbra) a szerdai edzőmeccsen be is mutatkozott új csapatában

Fotó: Nyulak Nikoletta


Következő mérkőzés
Paksi FC
Kisvárda Master Good
Paks, Városi Stadion
2021-10-22 17:45
OTP Bank Liga, 10. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
Kisvárda Master Good
0-0
0-0
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2021-10-17 14:30
OTP Bank Liga, 9. forduló