Az élvonalba kerülés a cél

2020-07-07 07:28:48
VLA

A VLA U19-es együttese is elkezdte a felkészülést.

A VLA U19-es csapata is megkezdte a felkészülést a következő bajnoki szezonra. A bajnokság félbeszakítása, majd befejezése után kiderült, hogy U17-es és U19-es együttesünk jövőre is a harmadosztályban szerepel majd, így az első osztályú tagság elérése a következő idény eredményeitől függ majd.

A legidősebb korosztályos csapatunknál is vannak változások, rögtön az edző személyében, hiszen a futball világában jártas emberek számára játékosként és edzőként is jól ismert Ádámszki Róbert vezetőedző irányításával vetették bele magukat a munkába a játékosok.

„Közel tíz éve edzősködöm, felnőttekkel foglalkoztam eddig végig, annyiban újabb ez, hogy fiatalabbak a srácok, mint a felnőtt csapatnál, én szeretem az ilyen kihívásokat. Nagyecsedről érkeztem, ott voltam a megye egyes csapat vezetőedzője, edzői pályafutásomat Kemecsén kezdtem. Inkább úgy ismerhetnek, mint labdarúgó, tavaly fejeztem be az aktív pályafutást. Kisvárdára a megyei első osztályú csapathoz Nagy Sándor asszisztensedzőjeként kerültem, most a bajnokságok végén, neveztek ki az U19 vezetőedzőjének, tehát így vagyok a srácokkal májustól – mondta a vezetőedző, aki karrierje fontos mérföldkőhöz érkezett, hiszen annak ellenére, hogy már egy éve annak, hogy „szögre akasztotta a cipőt”, a hivatalos búcsúmérkőzésre most kerül sor. – Pont most lesz egy jubileumi mérkőzés, éppen tíz éve nyertük meg anno az NB III-as bajnokságot a Kemecsével, és ennek apropóján lesz egy gálameccs, és ott a Homann Ricsi barátommal együtt befejezzük az aktív nagypályás pályafutásunkat.”


A fotón: Ádámszki Róbert vezetőedző


A játékoskeret abszolút nem mondható véglegesnek és hatalmas mozgásokra lehet majd számítani az egész szezon alatt. Az élvonalba kerülés érdekében az U17-es csapat is számíthat erősítésre az idősebb korosztály játékosai közül.

„AZ U17-nek számít jobban az eredménye, így fognak játékosok „lemenni” játszani, és a fő cél az, hogy ez ne legyen nekik indiszponált lépés, tehát ez nem visszaesés lesz nekik. Tudatosítani kell bennük, hogy az a fő cél, hogy az U17-es csapat tudja megnyerni a bajnokságot, és jövőre akkor az U17 és az U19-es csapat az első osztályban fog indulni. Úgy gondolom, hogy jó úton járunk, és ezt meg is kell valósítani, mert csak így tudunk előrébb lépni, és nekem az a fő cél, hogy a srácok eltudják fogadni, hogy nemcsak az U19-ben, hanem ha kell szükség esetén az U17-ben is játszani kell. – így Ádámszki Róbert, aki kitért még a másik irányból történő mozgásra is. – A kettes csapattól is fog lejönni hozzánk biztos vagyok benne minden meccsen 4-5 ember, ez fog egy kis galibát okozni, de a srácoknak is el kell fogadni, hogy onnan jönnek és nekik is játszani kell.”

A csapat magja tehát már edzésbe állt, és a bajnokság kezdetéig pontos és jól megszervezett, felépített ütemterv szerint haladnak az úton, amely valószínűleg az első osztály felé vezet.

„Perpillanat vagyunk 15-en plusz két kapus, a végleges létszám pont annak a függvénye lesz, hogy mennyi játékost kapunk a kettes számú csapattól, valamint tőlünk mennyi játékos fog az U17-es csapatnál játszani, tehát játékosmozgás hétről-hétre lesz. – így a vezetőedző, aki végezetül kitért az edzőmérkőzésekre is. – Edzőmeccsek minden hétvégére vannak lekötve, egészen a bajnokság kezdetéig, lesz egy hétköznapi meccs is. Úgy gondolom, hogy sikerült jó partnereket lefoglalni, tehát javarészt felnőttek ellen fogunk játszani, mint például Bakta, Balkány, ugyanakkor lesznek nagyobb erőfelmérők is, itt gondolok a DVSC-re, a Diósgyőrre, és még fogunk menni a Vasas U19-es csapatához is.”


ADATBANK

A csapat neve: Várda Labdarúgó Akadémia U19

Bajnoksága a 2020/2021-es bajnoki évben: MLSZ U19 III Észak-Kelet csoport

Vezetőedző: Ádámszki Róbert

Asszisztensedző: Szabó Mihály

Erőnléti edző: Vas Dávid

Kapusedző: Petranics Szergej


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-30 14:30
OTP Bank Liga, 26. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
MTK Budapest
2-1
2-0
Kisvárda Master Good
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
2024-03-17 17:30
OTP Bank Liga, 25. forduló