Az első szóra igent mondtunk

2019-11-14 19:04:13
Kisvárda FC

A kolozsváriak Európa-ligás csapata elleni mérkőzése jótékony célt is szolgát.

Hogy miként került képbe csapatunk, a Kisvárda Master Good, mint a román bajnok és az Európa-liga csoportkörében jelenleg a továbbjutás küszöbén álló CFR 1907 Cluj edzőpartnere? Ezt meséli el a mérkőzés szervezését bonyolító Hadnagy Zsolt, aki Szigetszentmiklóson, Tökölön és az akkor NB I-es Pápánál magyarországi csapatoknál is dolgozott, mígnem a Diósgyőr majd a Videoton vezető játékosmegfigyelője (divatosabban head scoutja) lett.

„Tizenhat évig futballoztam Kolozsváron, így természetes, hogy jó kapcsolatot ápolok a CFR-rel is – kezdte Hadnagy Zsolt. – Ők kértek meg arra, hogy a válogatott szünet hétvégéjére magyarországi ellenfelet keressek a csapat számára. Több klubot is megkérdeztem, ám végül Révész Attila, a kisvárdaiak sportigazgatója volt az, aki első szóra igent mondott. Ezt respektálták a kolozsvári vezetők is, akik ismerik a kisvárdaiak törekvéseit, a román játékosok miatt figyelik a teljesítményüket. Egyet ígérhetek, Európa-liga-szintű vendéglátásban lesz részük a várdaiaknak, minden téren érezhetik majd a vendégek, hogy hova lehet egyszer eljutni.”

A vasárnap, magyar idő szerint 15 órakor kezdődő mérkőzés jótékony célt is szolgál és több erdélyi települést is megmozgat majd.

„Az csak utóbb derült ki, hogy a mérkőzés bevételével jótékony célt is szolgálunk, egy ritka betegségben szenvedő ötéves kislány mindennapjait segítik majd a szervezők a meccs bevételének felajánlásával – folytatta Hadnagy Zsolt. – Ezért is külön jár a köszönet a kisvárdaiaknak, hogy vállalták a mérkőzést. Valóban, több erdélyi településről buszokkal érkeznek majd iskolások, így nem lesznek üresek a Constantin Radulescu Stadion lelátói. A CFR keretéből öten hiányoznak majd a mérkőzésről, Andrei Burca és Ciprian Deac is tagja a román válogatott keretének, hárman pedig sérüléssel bajlódnak. A többiek azok lesznek, akik hétről hétre lehetőséget kapnak a bajnokságban, amelyet a kolozsvári csapat kétszeres címvédőként vezet, illetve az Európa-ligában is.”


A belső fotón: Hadnagy Zsolt közbenjárására hívta meg a CFR a kisvárdai csapatot


Következő mérkőzés
Ferencvárosi TC
Kisvárda Master Good
Budapest, Groupama Aréna
2021-07-31 17:00
OTP Bank Liga, 1. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
Kisvárda Master Good
5-1
4-0
Paksi FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2021-05-09 17:00
OTP Bank Liga, 33. forduló
Master Good
Kiemelt támogatónk