Az első helyezés kötelez

2024-01-03 12:41:56
Kisvárda FC

Szezonstatisztikák: Fókuszban a lapos figyelmeztetések.

Az OTP Bank Ligában a 2022-2023-as szezonban csapatunk nyerte a sportszerűségi versenyt – ez az elsőség kötelez, aminek ebben az összevetésben sikerült megfelelni az új bajnoki év őszi szezonjában.

Játékosaink 35 sárga lapot kaptak, ami alig több mint két figyelmeztetés mérkőzésenként. ehhez jöttek még a kispadon gyűjtött sárgák: két vezetőedzőnk, Milos Kruscsics és Mátyus János is kapott belőle, valamint az egyik asszisztensedző, Bojan Trkulja is.

Két olyan mérkőzésünk volt (az MTK és a Diósgyőr ellen idegenben), amikor egyetlen sárgát sem kaptunk, a legtöbb pedig, amit egy bajnokin begyűjtöttünk, az öt figyelmeztetés volt. Igaz, azt háromszor is, ráadásul egymást követő meccseken: az Újpest, a Fradi és a Fehérvár otthonában.

Egyénileg Bohdan Melnik és Alaksandar Jovicic termelte leginkább a figyelmeztetéseket, előbbi már le is töltötte az ötödik sárga lap után járó eltiltását, Jovicic pedig az Újpest elleni utolsó bajnokin érkezett meg ehhez a „mérföldkőhöz”, így ő a Ferencváros elleni évnyitó meccsünket lesz kénytelen kihagyni sárga lapos eltiltás miatt.

Ami azt illeti, Jovicic egyszer már pihent, hiszen az ő nevéhez fűződik az őszi egyetlen kiállításunk, amit a Puskás Akadémia ellen szenvedett el, és utána a Mezőkövesd elleni győztes bajnokin nem léphetett a pályára.


SÁRGA ÉS PIROS LAPOK – 2023 ŐSZI SZEZON

Sárga lap: Bohdan Melnik, Alaksandar Jovicic 5-5, Lippai Tibor, Driton Camaj 3-3, Branimir Cipetic, Dominik Kovacic, Balogh Norbert, Mario Ilievszki, Vida Kristopher, Ötvös Bence, Széles Imre Antal 2-2, Danijel Petkovics, Szőr Levente, Jasmin Mesanovic Boban Nikolov, Raul-Martin Stefan, Milos Kruscsics vezetőedző, Bojan Trkulja asszisztensedző, Mátyus János vezetőedző 1-1

Kiállítva: ­Jovicic 1


A borítófotón: A látszat olykor csal – csapatkapitányunk, Lucas (szemben, elöl) egyetlen sárga lapot sem kapott az őszi szezonban

Fotó: Móricz Csaba


next match
Vasas FC
Kisvárda Master Good
Budapest,Illovszky Rudolf Stadion
2024-07-28 19:00
MerkantilBank Liga, 1. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló