Az első gól jelentősége

2019-02-12 10:35:39
Kisvárda FC

Pavlo Lukjancsuk és Sztavrosz Cukalasz is most iratkozott fel a házi góllövőlistára.

Horváth Zoltán bajnokságbeli hatodik gólját szerezte, a télen szerződtetett Sztavrosz Cukalasz és Pavlo Lukjancsuk viszont a DVSC elleni mérkőzésen iratkozott fel a góllövőlistára. Utóbbi, vagyis az ukrán jobbhátvéd a 20. forduló gólját szerezte a 25 méteres bombájával.

„Ekkora gólt még sosem lőttem – mondta Pavlo Lukjancsuk. – Amikor felém érkezett a labda, beugrott, hogy figyelmeztettek, abban a pozícióban nem veszíthetek labdát, így hát anélkül ellőttem, hogy átvettem volna. Gondoltam, legfeljebb fölé megy, és nem tudnak lekontrázni bennünket. Szerencsére sikerült elég jól eltalálnom. Örülök, hogy góllal és győzelemmel tértem vissza, hiszen nagyon bosszantott a diósgyőri kiállításom, amivel nehéz helyzetbe hoztam a csapatomat. Tudtam, hogy az eltiltás letelte után egyszer még kapok lehetőséget, igyekeztem azt megragadni.”

A Debrecen elleni meccsen az első gólt Sztavrosz Cukalasz szerezte, aki mintha maga is meglepődött volna azon, hogy betalált, mert a gólörömmel egy kicsit késlekedett.

„Nagyon örülök, hogy győzelemhez tudtam segíteni a csapatomat, egy mérkőzésen az első gólnak mindig különös jelentősége van – beszélt a történtekről a görög középpályás. – Ez már a második győzelmünk volt az idén, igazolva, hogy csapatunk jó minőséget képvisel. Ami a gólomat illeti, biztos voltam benne, hogy szabályosan értem el, de azért meg akartam győződni róla, ezért előbb a játékvezető reakcióját kerestem, de miután meggyőződtem róla, hogy megadta, nagyon boldog lettem.”

Cukalasz számára a mostani volt az első hazai mérkőzés. Milyen élményekkel gazdagodott?

„Nagyon jók a lehetőségek Kisvárdán, minden a futballról szól, a stadion és a szurkolótábor is remek – felelte a 30 éves futballista. – Nagyon vártam az első hazai meccsünket, hogy milyen lesz a hangulat, és nagyon örülök a győztes debütálásnak. Remélem, a folytatás is hasonló lesz, de tudom, a Paks ellen sem lesz könnyű dolgunk, hiszen remek csapat érkezik hozzánk. Óvatosnak kell lennünk, egyúttal arra törekednünk, hogy még jobb teljesítményt nyújtsunk, és hétről hétre lépjünk előre a játékban és az eredményességben egyaránt.”


A fotón: Pavlo Lukjancsuk (balra) és Sztavrosz Cukalasz is gólt szerzett szombaton

Fotó: nso.hu


Következő mérkőzés
Ferencvárosi TC
Kisvárda Master Good
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló