Az első a tizenkilencből

2020-04-19 11:43:10
Kisvárda FC

Öt éve ezen a napon történt: Megszületett csapatkapitányunk első kisvárdai találata.

Melyik csapat ellen szerezte Lucas első kisvárdai gólját?

Balmazújváros? Puskás Akadémia?

Bizonyos értelemben mindkét válasz helyes, hiszen a hajdúságiak ellen első NB II-es találatát jegyezte a csapatkapitány, Felcsúton pedig nemcsak saját maga, hanem a klub első élvonalbeli gólját lőtte.

De mindent figyelembe véve a megfejtés: Gyöngyös. Öt éve, ezen a napon, 2015. április 19-én, NB III-as mérkőzésen.

„Nem erre tippeltem volna – jelezte az idő múlását Lucas, azzal is, hogy öt éve ilyenkor még csak az első gyermeke volt úton, most pedig már háromgyermekes családapának vallhatja magát. – Emlékszem a gyöngyösi gólomra, amely azon a meccsen győztesnek bizonyult, hiszen egy nullra nyertünk vele. Nagy Róbert gurította vissza a jobb oldalról, a második hullámban érkezve lőttem a kapuba. Erős Gabi azon a mérkőzésen valamiért nem játszhatott, ezért töltöttem én be az ék mögötti szerepkört, így kerülhettem abba a szituációba. És hogy hány gólig jutottam abban a bajnokságban. Négy vagy öt.”

A fotón: A 2015-ös tavaszi szezon előtt igazolt új kisvárdai játékosok, balról: Müller Zsolt, Szűcs István, Kondás Kristóf, Farkas Márk, Szilvási Zoltán, Lucas és a visszatérő Üveges Szabolcs

Fotó: Szabolcs Online


Négy a helyes, hiszen a 2015 tavaszán 14 meccsen bevetett brazil-magyar futballistánk Gyöngyös után a másik Heves megyei csapat, a Hatvan ellen, majd a bajnokavató hajdúböszörményi meccsen is betalált, hazai pályán először pedig a záró fordulóban, a Nyírbátor ellen bizonyult eredményesnek.

Lucas 2015 januárjától kisvárdai futballista és 2016 tavaszától kirobbanthatatlan a védekező középpályás szerepköréből. De az addig eltelt hónapokban mintha keresték volna a helyét, ami nehezen is harcolt ki magának. Ebben az időszakban – ahogy az öt évvel ezelőtti gyöngyösi meccsen – többször is lecserélték, sőt, volt, amikor csereként lépett pályára.

„Ebben annak is szerepe volt, hogy a Kisvárdára igazolásom előtt hónapokig nem játszottam, mivel előző a klubom, a szlovák Moldava csődbe jutott, így hónapokig meccs nélkül maradt, utol kellett érnem magam – folytatta Lucas. – Én ugyan azt vallottam magamról, hogy a belső középpályás az igazi posztom, de korábban Debrecenben is támadó szekcióban kaptam helyet és eleinte Kisvárdán is szélsőként valamint amolyan hamis kilences szerepkörben számoltak velem. Mígnem a 2016-os tavaszi idénynyitón, Csákváron megkaptam az azóta is őrzött helyemet a pálya tengelyében.”

A jelzett 2015-ös tavaszi szezonban futott versenyt az NB III-as bajnoki címért a Kisvárda Master Good a Putnokkal. Ekkor már túl voltunk a tavaszi csúcsrangadón, amelyet a borsodiak nyertek 1–0-ra, a két csapat pedig sokáig azonos pontszámmal haladt fej fej mellett, győzelmi kényszerben játszva. Ezért is volt nagy jelentőségű Lucas Gyöngyösön elért győztes gólja. Amúgy a várdaiak bírták a terhet, többnyire nagy különbségű győzelmeket arattak, az utolsó előtti helyen álló Gyöngyös otthonában azonban kicsit meg kellett szenvedni a három pontért.

„Feszült időszak volt, a putnoki vereséget a szurkolók is számon kérték rajtunk, de összességében bírtuk a terhet, a végén pedig a Putnok kétszer is megbotlott. Azóta már sok mindent megéltem a csapattal, NB II-ben szerzett negyedik, harmadik és feljutással járó második helyet, no meg a második szezon óta tartó, illetve most éppen szünetelő NB I-es időszakot” – jutott el a gyöngyösi meccstől napjainkig a jelenlegi keretből Kisvárdán leghosszabb ideje szolgálatot teljesítő csapatkapitányunk, Lucas.

És hogy számszerűsítsük is ezt az időszakot, Lucas 165 bajnoki mérkőzésén 19 gólt szerzett eddig csapatunk színeiben.

A fotón: Lucas a kezdetektől fogva igazolta, hogy jó barátságban van a labdával

Fotó: Szabolcs Online


2015. ÁPRILIS 19.

2014-2015-ÖS IDÉNY, NB III KELETI CSOPORT, 23. FORDULÓ

GYÖNGYÖSI AK-YTONG–KISVÁRDA MASTER GOOD 0–1 (0–1)

Gyöngyös, 200 néző, v.: Bereczki M.

Gyöngyös: Hmelyovszki – Gál Sz., Szilágyi N., Pirinyi, Vidra, Baldauf (Ollári, 87.), Barta Á. (Nádházi, 80.), Vezsenyi, Tóth T., Királyvári, Tóth G. Edző: Tóth János

Kisvárda: Vasas G. – Szilvási Z., Kardos N., Kornutjak, Farkas Márk – Minczér, Müller Zs. – Nagy R. (Menougong, 61.), Lucas (Milovac, 78.), Fodor A. – Bouard Ramos (Üveges, 89.). Szakmai igazgató: Révész Attila

Gól: Lucas (0–1) a 31. percben


Holnapi emlékünk: Les volt vagy nem – megadták!


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-30 14:30
OTP Bank Liga, 26. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
MTK Budapest
2-1
2-0
Kisvárda Master Good
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
2024-03-17 17:30
OTP Bank Liga, 25. forduló