Az elődöntő a méltó jutalom

2021-03-10 16:46:55
Kisvárda FC

Komolyan vettük a kupameccset, amelyet magabiztos győzelemmel abszolváltunk – BESZÁMOLÓ

A nemrégiben profi szerződést kapott Himics László a védelem jobb oldalán, a hosszú sérülés után visszatérő Anton Kravcsenko a hátvédsor tengelyében kapott helyet szerda délután. Ezeket a döntéseket előre eltervezetten hozta meg a szakmai stáb, nem pedig azért, mert híre ment, a Zalaegerszeg inkább a bajnoki hajrára koncentrál, ezért az NB III-ban szereplő második csapatával utaztatta át az országot a Mol Magyar Kupa negyeddöntője kedvéért.

Erre a helyzetre a lehető legjobban reagált csapatunk. Ugyan a Honvéd elleni kezdőhöz képest Supka Attila vezetőedző is kicserélt kilenc játékost, ám a helyettesek úgy kezdték a meccset, ahogy azt ilyenkor kell. Hamar döntő fölénybe kerültünk, és az első csapást Lazar Zlicsics távoli lövése jelenthette volna, de az a kapufát döngette meg. Aztán druszája, Csirkovics érkezett jól egy szögletre, és máris megvolt az előny, Janisz Karabeljov pedig alig húsz perc játék után meg is duplázta a különbséget.

A folytatás kicsit ellaposodott, a szünetben végrehajtott hármas csere kellett ahhoz, hogy újra felpörögjön a csapat. Jött is Driton Camaj duplája, közte Fernando Viana gólja – vagyis azok az emberek is betaláltak, akik régóta adósak a góllal, így a lelküknek is jót tett a gól. Ami szép az szép – ismertük el a zalai fiatalok szépítésénél, de hogy picit se legyen keserű a szánk íze, a kegyelemdöfést Kovácsréti Márk adta meg. Ráadásul a lécet is megdöngették játékosaink kétszer is: Jelena Richárd közeli fejessel, Ötvös Bence pedig remek helyzetfelismerés után, negyvenméteres íveléssel.

Ilyen még nem volt, ott vagyunk a kupában a legjobb négy között! Hogy ezt a dicsőséget ilyen mérkőzéssel kellett elérnünk, az nem bennünket minősít, elértük méltó jutalmunkat azzal, hogy komolyan vettük a sorozat eddigi részét.

Hogy ki ellen és hol játsszuk az április 14-ére kiírt elődöntőt, az még szerda este kiderül: az utolsóként játszott, 17.30-kor kezdődő DVSC–MTK negyeddöntő után sorsolják ki a párosítást. Eddig rajtunk kívül az Újpest és a Mol Fehérvár van ott a négy között.


MOL MAGYAR KUPA: NEGYEDDÖNTŐ

KISVÁRDA MASTER GOOD–ZALAEGERSZEGI TE FC 6–1 (2–0)

Várkerti Stadion, zárt kapuk mögött, v.: Vad (Bornemissza, Horváth Z.)

KISVÁRDA: Minca – Himics, Csirkovics, Kravcsenko, Leoni (Ene, a szünetben) – Zlicsics (Ötvös, a szünetben), Karabeljov – Navrátil (Camaj, a szünetben), Kovácsréti, Jelena (Sassá, 62.) – Viana (Horváth Z., 62.). Vezetőedző: Supka Attila

ZALAEGERSZEG: Köcse – Czuczi (Bekő B., 86.), Földvári, Sesbestyén L., Hegedűs O. (Fehér B., 65.) – Papp L., Kámi, Semedo, Szalay Sz. (Chukwuma, 65.) – Németh D. (Kun B., 64.), Szántó M. (Szökrönyös, 55.). Megbízott edző: Bozsik József

Gólszerző: Csirkovics (1–0) a 15., Karabeljov (2–0) a 21., Camaj (3–0) az 53., Viana (4–0) az 58., Camaj (5–0) a 74., Papp L. (5–1) a 78., Kovácsréti (6–1) a 89. percben


A gólok története

15. perc: Kovácsréti jobboldali szöglete után Csirkovics öt méterről jobbal lőtt a jobb felső sarokba, 1–0.

21. perc: Navrátil jobboldali beadása után Jelenának még hosszú volt a labda, Karabeljovnak viszont pontos, s ő 7 méterről jobbal a kapu bal alsó sarkába lőtt, 2–0.

53. perc: Camaj húzott el a jobb oldalon, befelé cselezett, majd nyolc méterről ballal a léc alá lőtt, 3–0.

58. perc: Ene passzolt balról Vianához, aki tolt egyet a labdán, majd 17 méterről jobbal a bal alsó sarokba lőtte, 4–0.

74. perc: Kovácsréti indításával Camaj középen áthámozta magát két védőn, majd nyolc méterről jobbal a bal felső sarokba lőtt, 5–0.

78. perc: Kun Bertalan átadásával Papp László bújt ki a védők közül, és tíz méterről ballal a bal alsó sarokba lőtt, 5–1.

89. perc: Camaj gurított balról középre, Kovácsréti pedig nyolc méterről ballal a bal alsó sarokba lőtte a labdát, 6–1.


next match
Kisvárda Master Good
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2023-12-02 19:30
OTP Bank Liga, 15. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Kisvárda Master Good
3-1
1-0
MTK Budapest
Kisvárda, Várkerti Stadion
2023-11-25 14:45
OTP Bank Liga, 14. forduló