Az ellenünk duplázó játékos kezébe kerültünk

2021-02-08 22:35:42
Kisvárda FC

Az NB II-ben korábban hatszor is megmérkőztünk a szerdai kupaellenféllel – VISSZAPILLANTÓ, VIDEÓK

Ugyan NB I-es csapatként még nem találkoztunk szerdai kupaellenfelünkkel, a Soroksár SC-vel, azért nem minden előzmény nélküli a két együttes párbaja. A másodosztályban három bajnoki évben, a 2015-2016-osban, a 2016-2017-esben és a részünkről feljutással végződött 2017-2018-asban is összemértük erőnket a fővárosi legénységgel.

Az első találkozás 2015. augusztus 28-én volt esedékes, a másodosztály újoncaként gólnélküli döntetlenre végeztünk Soroksáron, amihez az is kellett, hogy csapatunkból Vári Barnabás büntetőt rontott. A kihagyott tizenegyes(ek)nek még lesz jelentősége ebben a párosításban. A tavaszi, március 20-i, a televízió által is közvetített mérkőzést felfokozott várakozás előzte meg, a Kisvárda három idegenbeli meccsen hét pontot szerezve a szezon első hazai meccsét vívta, és végül 3–2-re veszített a Várkertben. Azon a mérkőzésen a 26-szoros válogatott védő, Gyepes Gábor két gólt is szerzett. Érdekesség, hogy a Mol Magyar Kupa nyilvános sorsolásán éppen Gyepes volt az, aki „összepárosította” a két csapatot...

A 2016-2017-es sorozatban mindkétszer a hazai pályán játszó csapat nyert: a Várda 3–0-ra, a Soroksár 1–0-ra. A bajnokság végén a Kisvárda a harmadik helyen végzett, két ponttal megelőzve a negyedik „Sorit”.

A 2017-2018-as idényben már egyértelmű volt a fölényünk, mindkét meccset mi nyertük meg. Előbb idegenben 1–0-ra, majd tavasszal itthon 3–1-re. Az idegenbeli meccs érdekessége, hogy azt megelőzően ejtettük ki a kupából a Ferencvárost, és vért izzadtunk a soroksári győzelemért, amihez az is kellett, hogy gólnélküli állásnál Zöldesi Illés kapus két tizenegyest is hárított. Szóltunk, hogy lesz még jelentősége a büntetőknek... A tavaszi, várkerti meccsen az egyik legfontosabb lépést tettük meg az élvonal felé a nehezen kicsikart három ponttal.

Úgyhogy a hat NB II-es bajnokin a mi szempontunkból három győzelem, egy döntetlen és két vereség a mérleg.

Ami pedig a mostani kupasorozatot illeti, a Soroksár a jelenleg a Budapest-bajnokság I. osztályában szereplő Csepel FC elleni 3–0-s idegenbeli sikerrel és a hozzá hasonlóan az NB II-ben szereplő ETO FC Győr hazai 3–2-vel jutott el a legjobb 32 mezőnyébe. Érdekesség, hogy a legutóbbi bajnoki fordulóban, vasárnap ugyancsak a Győrt fogadták, és akkor 1–0-ra nyertek. A csapat legeredményesebb játékosa az idei kupakiírásban a három találatnál tartó Derekas Zoltán. A másodosztályú bajnokságban 23 fordulót követően a hetedik helyen áll a XXIII. kerületi csapat.

Mi előbb a Komárom-Esztergom megyei I. osztályban szereplő Kecskéd otthonában győztünk 10–0-ra, majd az NB III-as Kecskeméti TE vendégeként nyertünk 1–0-ra, így érkeztünk meg a soroksári mérkőzéshez, amelyen a fokozatosság elve alapján immár a másodosztályban szereplő riválissal találkozunk. A kupában Claudiu Bumba a legeredményesebb játékosunk a Kecskéden elért triplájával.


MOL MAGYAR KUPA: A LEGJOBB 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT

SOROKSÁR SC (NB II)–KISVÁRDA MASTER GOOD

Szamosi Mihály Sporttelep, szerda, 13.00 (zárt kapuk mögött)

V.: Takács Tamás (Szalai Balázs, Kovács Gábor – tartalékjátékvezető: Kovács J. Zoltán)


A 2017-2018-AS NB II-es BAJNOKSÁGBAN JÁTSZOTT MÉRKŐZÉSEK ÖSSZEFOGLALÓI

2017 ősz: Soroksár SC–Kisvárda Master Good 0–1

2018 tavasz: Kisvárda Master Good–Soroksár SC 3–1A borítófotón: Hej Viktor (szemben) tudja, milyen az, amikor a Soroksár az ellenfél


Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló