Az élet szép történeteket ír

2023-09-21 16:09:43
Kisvárda FC

A Fradi ellen eddig kétszer pályára lépő belső védőnk vasárnap is folytatná jó sorozatát.

A legutóbbi két tétmeccsünkön rendre eredményes volt, holott belső védőként nem a gólszerzés az elsőszámú feladata Alaksandar Jovicicnak. A bosnyák labdarúgó fejjel vette be az Újpest kapuját bajnoki meccsen (az volt az első találata kisvárdai színekben) és szöglet utáni bólintása ért gólt Pilisen, a Mol Magyar Kupa-összecsapáson is. Folytatódik a sor mondjuk a Fradi elleni vasárnapi bajnokin is?

„Az utolsó két meccsünkön mondhatni jókor voltam jó helyen, bízom benne, hogy a sorozat folytatódik – felelte a 28 éves, kétszeres válogatott játékos. – Sajnos, az Újpesten szerzett gólom csak egyenlítést ért, pontszerzést végül nem, a kupameccsen pedig biztos győzelmet arattunk.”

Következik a Ferencváros elleni bajnoki meccs, idegenben. Az idén januárban érkezett Jovának eddig felemás emlékei lehetnek a bajnok elleni ütközetekről, hiszen februárban tagja volt a hazai pályán bravúrosan pontot szerző (0–0) csapatunknak, de a meccs végén súlyos vállsérülést szenvedett. Visszatérése után május 6-án ott volt a fővárosi arénában, ahol a Fradi már bajnokként lépett ellenünk pályára, és 3–0-ra nyert.

„A Ferencváros a magyar mezőny legjobb csapata, ellene nem könnyű játszani, ezt már én is megtapasztaltam – így Alaksandar Jovicic. – A legszebb fényben kell megmutatnunk magunkat, és hátha elég lehet az a teljesítmény arra, hogy ponttal térhessünk haza Kisvárdára.”

Mindkét csapatnál új vezetőedző mutatkozik be a bajnokságban ezen a mérkőzésen: az amúgy Fradi-múltú Mátyus János kisvárdai oldalon, míg a játékosként világszerte, így a jugoszláv utódállamokban különösen nagy tiszteletnek örvendő Dejan Sztankovics a Fradinál.

„A mi edzőnkkel kapcsolatosan az első benyomásaim nagyon jók – kezdte Mátyus János „bemutatásával” Alaksandar Jovicic. – Vezetőedzőnk új energiát és motivációt hozott a csapathoz, és az sem ártott, hogy barátságos meccsen a Nyíregyházát, a kupában pedig a Piliset győztük le már a vezetésével. A hangulat nagyon jó, bízom benne, hogy napról napra jobbak leszünk a pályán is. Ami pedig Dejan Sztankovicsot illeti, számomra ő egy nagy ember, egyenesen legenda, aki nagy tiszteletet érdemel. Gyerekkoromban néztem a meccseit, és most ő vezeti a csapatát ellenünk. Hihetetlen! Az élet szép történeteket ír...”


A borítófotón: Alaksandar Jovicicnak a földön is a levegőben is helyt kell tudni állnia a Fradi ellen


next match
Vasas FC
Kisvárda Master Good
Budapest,Illovszky Rudolf Stadion
2024-07-28 19:00
MerkantilBank Liga, 1. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló