Az egyik álom máris elérhető

2022-05-04 15:42:38
Kisvárda FC

Győzelem esetén matematikailag is biztossá válik a dobogós helyezés. BEHARANGOZÓ

A bajnokságnak nem kifejezetten éremszerzési céllal vágott neki NB I-es csapatunk, de ha már így alakult, hogy három fordulóval előtt nemcsak a harmadik, hanem adott esetben a második hely is elérhető, ezt az esélyt szeretné meglovagolni. A kisebbik álom, a bronzérem megszerzése akár már csütörtökön is valósággá válhat: ha sikerül legyőzni hazai pályán az Újpestet, akkor a mögötte álló csapatok közül már senki nem tudná megelőzni a Kisvárda Master Good csapatát.

„A legfontosabb a harmadik hely megőrzése – adta ki a jelszót Erős Gábor vezetőedző. – Mindezek mellett, ahogy többször is említettem, szeretnénk nagyon nagyot is álmodni, muszáj, hogy legyenek magasabb célok is előttünk, ezért természetesen nem mondunk le a második helyről sem, szeretnénk a Puskás Akadémia nyomában maradni. Ami a legfontosabb, hogy legyen meg a dobogó és vele együtt a biztos nemzetközi szereplés is.”

A bajnokság hajrájához érve a mostani az első hétközi forduló. Ez alighanem másféle felkészülést is igényelt, főleg, hogy a kulcsemberek közül Lazar Csirkovicsra öt sárga lap, Jasmin Mesanovicra sérülés miatt nem számíthat a szakmai stáb.

„Mindenféleképpen, hiszen három mérkőzést kellett szem előtt tartanunk, a múlt szombatit, az Újpest ellenit és a vasárnapi, paksit – beszélt a műhelytitkokról Erős Gábor. – A legfontosabb a frissesség, ezért próbáljuk megfelelően rotálni a játékosokat és a lehető legjobb állapotban lévő csapatot a pályára küldeni a hétközi fordulóban is.”

Az Újpesttel február közepén gyors egymásutánban idegenben játszottunk, előbb kupameccsen veszítettünk, majd a bajnokságban végeztünk 0–0-ra Akkor az az eredmény nem okozott osztatlan örömöt kisvárdai részről, de azóta kiderült, a lilák szárnyakat kaptak, a mezőny egyik legjobb formájában játszó csapatává nőtték ki magukat.

„Már februárban is körvonalazódott a jó újpesti csapat, onnantól kezdve indultak meg felfelé a tabellán – így Erős Gábor. – Akik azóta a csapathoz kerültek, nagyszerű játékosok, velük együtt remek tavaszt fut az Újpest, elég csak Budu Zivzivadzét említeni, aki szinte minden meccsen góllal segítette a csapatát. Ő Giorgi Beridzével és Yohan Croizet-vel kiegészülve remek támadószekciót alkot, ezáltal az Újpest nem is közép-, hanem élcsapatnak számít. Minden tiszteletünk az ellenfelünké, de hazai pályán nem szeretnék semmi másra gondolni, csak arra, hogy megnyerjük a mérkőzést, elérjük a céljainkat és együtt ünneplünk majd a remélhetőleg szépszámú közönségünkkel a Várkerti Stadionban.”

Mi ez, ha nem felhívás keringőre? Úgyhogy, kedves szurkolóink! Tessék, csak tessék, jöjjenek, szurkoljanak, és ha úgy alakul, ünnepeljenek!


A borítófotón: A győzelem is a biztonságból indul, így hátul Herdi Prengára (pirosban) is nagy feladat vár

Fotó: Móricz Csaba


next match
Vasas FC
Kisvárda Master Good
Budapest,Illovszky Rudolf Stadion
2024-07-28 19:00
MerkantilBank Liga, 1. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló