Az egyenlítés után beindult a henger

2020-05-22 12:14:48
Kisvárda FC

Kilenc éve ezen a napon történt: A bajnokavatás elmaradt, a fölényes siker nem.

A 2010-2011-es bajnokság volt a három részből álló, a bajnoki címért tartó Kisvárda–Nyírbátor versenyfutás első epizódja. Végül mindháromszor várdai sikert hozott a viaskodás, az első bajnoki címnek fontos állomása volt a kilenc évvel ezelőtt ezen a napon, 2011. május 22-én játszott mérkőzés.

Akkor 18 csapatos volt a megyei I. osztály, ahol csapatunk szerepelt, és ilyenkor a 29. forduló mérkőzéseit játszották, vagyis a Nagyszekeres elleni mérkőzésünkkel együtt hat játéknap volt még hátra. Az élen állva 12 pont és öt győzelemmel több volt az előnyünk a második Nyírbátorral szemben. Vagyis, akár bajnokavatásra is sor kerülhetett volna, amennyiben csapatunknak sikerül megnyernie az ötödik helyezettel szembeni hazai mérkőzést, míg a bátoriak ugyancsak otthoni környezetben kikapnak a negyedik Mátészalkától. Előbbiben nem is volt semmi hiba, ám a Nyírbátor sem tévesztett lépést, hiszen 4–1-re nyert. Így még várni kellett a végső ítélet kimondására.

Egyébként éppen a kilenc évvel ezelőtti ellenfél, a Nagyszekeres hozta helyzetbe csapatunkat azzal, hogy a 28. fordulóban 1–0-ra legyőzte a Nyírbátort. Ez egyben azt is előrevetítette, hogy a Kisvárdára nem vár majd könnyű mérkőzés. Ehhez képest 6–1-re nyertünk, bár a szünetben még csak 1–0 volt az állás, sőt, a második félidő elején a vendégcsapat kiegyenlített. A győzelem fölényessé tételéhez kellett az is, hogy a cseresorból előrelépő játékos is betaláljon – tíz perccel azok után, hogy pályára lépett.

„Magára a mérkőzésre nem nagyon emlékszem, de arra igen, hogy bajnoki címet nyertünk akkor a megyei első osztályban – mondta a Nagyszekeres elleni mérkőzésen a negyedik gólunkat szerző, abban a bajnokságban az őszi idényt még a Mándok csapatában töltő, szezonbeli négy góljából kettőt-kettőt mándoki és kisvárdai színekben elérő Kalu Bálint. – Nem voltam meghatározó tagja a csapatnak, több romániai játékos is szerepelt akkor nálunk, talán azért is. Azt követően még játszottam egy évet az NB III-ban is a Várda SE színeiben, majd alacsonyabb osztályú csapatokhoz kerültem, manapság a Pátroha megye kettes együttesébek vagyok a tagja, ahol csapattársam a kisvárdai kapusedző, Szabó Attila is.

A fotón: Kalu Bálintot, ha hívták, többször is visszatért Kisvárdára


A manapság már 33 éves Kalu Bálint pályafutása ígéretesen indult, 17 esztendősen Debrecenbe vezetett az útja, ahol két és fél évet töltött el a DSI-nél, illetve a DVSC-nél. A karrier azonban nem bontakozott ki olyan mértékben, ahogy szerette volna, de két bajnoki arany azért így is belefért kisvárdai játékosként.


2011. MÁJUS 22.

2010-2011-ES IDÉNY, SZI-ZO SPORT DR. ZILAHI MEGYEI I. OSZTÁLY, 29. FORDULÓ

VÁRDA SE–NAGYSZEKERES UNIÓ FC 6–1 (1–0)

Várkert, 200 néző, v.: Bendik T.

Várda SE: Petranics (Timku, 78.) – Krizán, Szőlősi L., Mándi A., Dacin, Costea, Tóth T. (Dallos, 19.), Petruska (Kalu, 62.), Bagin (Kiss I., 54.), Fodor A., Spekker (Kerepesi, 75.). Edző: Rozsnyai Béla

Nagyszekeres: Podolyak – Pljutyinszkij, Homoki J., Ország Zs., Somogyi L., Homoki G., Della, Szabó P. (Ország L., a szünetben), Chioreanu, Rebegea, Bornemissza. Játékos-edző: Della Sándor

Gól: Bagin (1–0) a 33., Della (1–1) a 47., Dallos (2–1) a 61., Mándi A. (11-esből, 3–1) a 68., Kalu (4–1) a 72., Rebegea (öngól, 5–1) a 75., Fodor A. (6–1) a 77. percben


A borítófotón: A nagyszekeresi Homoki Gábor próbálkozását elhárította a várdai védelem


Holnapi emlékünk: Nem gyenge csapat remek karmestere


next match
Kisvárda Master Good
Ferencvárosi TC
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló