Az alapoktól kezdve, lépcsőzetesen haladva

2020-07-19 12:42:26
VLA

U12-es csapatunk felkészülése

Az edzéslátogató sorozatunk utolsó állomásához érkezett, a legkisebb kiemelt szekciós csapatunk felkészülésébe nyerhettünk bepillantást. A kicsik az első osztályban szerepelnek, Törtei Tamás vezetőedző segítségével, aki májusban érkezett akadémiánkra, és az U12-es csapatunk irányítását vette át. A 34 éves szakember előtt nem idegen a fiatal korosztállyal való munka, hiszen edzői pályafutása alatt dolgozott Tarpán az U19-es, illetve U11-es korosztálynál, valamint kezdetben a Bozsik Akadémia U13-as, és U11-es csapatait is irányította.

Májusban kezdődött el a közös munka, a következő idényben egy jó szereplés reményében.

„A bajnokság legfontosabb célkitűzése, hogy minél előbb végezzünk, amellett a fő, hogy sajátítsák el a gyerekek az életkori sajátosságoknak megfelelő dolgokat, gondolok itt a játékon belül az átmenetekre, ugye itt szokni kell a nagyobb pályaméretet, mert tavaly ők még 6+1-ben keresztpályára játszottak, most már a két tizenhatos között játszanak. Nagyobb a távolság, erősebbek a passzok, többet kell futni, többet kell mozogni. Emellett én azt látom, hogy technikailag nagyon sok csapatnál komoly lemaradás van, és erre nagyon-nagy hangsúlyt fektetünk – kezdte a célok ismertetéséről az edző. – Szeretném, ha az első háromban, esetleg ötben végeznénk, és szerintem ez a csapat alkalmas rá. Úgy tudom, és biztos megerősítenek majd ebben, hogy Kisvárdán nagyon fontos, hogy minden korosztály elől végezzen, és azt gondolom, hogy ennek meg is fogunk felelni, de én leginkább nem az eredményt tartom a legfontosabbnak.”

Nagy játékosmozgásról nem beszélhetünk U12-es csapatunk kapcsán, de természetesen néhány változás itt is akad a bajnokság kezdete előtt.

„Vannak új játékosok, volt két fiú, akik már itt voltak Kisvárdán, és most igazoltuk le őket, mellette jött még négy új játékos, akik úgy néz ki, hogy maradnak. Velük együtt és a három kapussal együtt vagyunk 18-an most – így a játékoskeret változásáról Törtei Tamás. – Ez egy olyan létszám, ami a 8+1-es bajnokságban elég bizakodó.”

A bajnoki jó szereplésen kívül a mester nagy hangsúlyt fektet az oktatásra, az alapoktól haladva lépésről lépésre próbálja fejleszteni a gyerekek képességeit.

„Próbálok lépcsőzetesen, a fokozatosság elvét betartva fejlődni mindig egy picit. Az alapoktól kezdve próbálom őket felépíteni, és azt gondolom, hogy volt most két edzőmeccsünk mióta itt dolgozom a fiúkkal, és nagyon jó állomány, nagyon megkedveltem őket, mert úgy látom, hogy mindenki szeret dolgozni, és próbálja megcsinálni azt, amit én mondok neki – árulta el a vezetőedző. – Visszakapom mérkőzéseken azt, amit edzéseken gyakorlunk, amit oktatunk, mert ugye próbálunk minél többet oktatni és nagyon sok dolgot visszalátunk, és mérkőzésről mérkőzésre, sőt edzésről edzésre fejlődnek a gyerekek.”

U12-es csapatunk már lejátszott két edzőmeccset, de a felkészülés további szakaszában sem tétlenkednek majd, hiszen minden héten szeretnének egy mérkőzést beiktatni a programba.

„Felkészülésünk a továbbiakban úgy alakul, hogy jövőhéten szombaton még nincs fix ellenfél, de most már próbálunk szerezni, nincs könnyű dolgunk, mert a közelben lévő legtöbb akadémia még most kezd majd beállni az edzésekre – mondta Törtei Tamás vezetőedző. – Szeretnénk elcsípni egy csapatot szombatra, az utána lévő időszakban valószínű a MIchalovce elleni mérkőzés megismétlődik, legalábbis remélem, hogy el tudnak jönni hozzánk egy visszavágóra. Játszunk majd a Kassa ellen is, a DLA ellen, a Bozsik Akadémia ellen. Minden héten igyekszünk mérkőzéseket is szervezni szombatra, a heti négy edzés mellé, és ez elég kell, hogy legyen ahhoz, hogy majd az augusztus végi rajtra készen legyünk.”

ADATBANK

A csapat neve: Várda Labdarúgó Akadémia U12

Bajnoksága a 2020/2021-es bajnoki évben: MLSZ U12 I. osztály Észak-Kelet csoport

Vezetőedző: Törtei Tamás

Asszisztens edző: Szőlősi Lóránd

Erőnléti edző: Sipos Tamás

Kapusedző: Ovszijenko Volodimir, Petranics Szergej


next match
Paksi FC
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Kisvárda Master Good
4-3
4-0
Mezőkövesd Zsóry FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-05-12 14:15
OTP Bank Liga, 32. forduló