Az a cél, hogy forduljon a kocka

2022-11-12 12:03:06
Kisvárda FC

A vasárnapi fehérvári meccsel zárja NB I-es csapatunk a bajnokság 2022-es szakaszát. BEHARANGOZÓ

Az utóbbi években aranyvasárnapig tolódott ki az őszi szezon a honi NB I-ben, most viszont beköszönnek a „régi szép idők”, amikor már november közepén véget ér az idény. November 20-án kezdődik a világbajnokság Katarban, emiatt a világon mindenhol szünetelnek az első osztályú klubküzdelmek. Így aztán csapatunknak a vasárnap kora délutáni, székesfehérvári fellépése az utolsó lesz 2022-ben – azok után, hogy kedden hazai pályán szenvedtünk 3–0-s vereséget a Zalaegerszegtől.

„Nincs idő és nem is kell búslakodni, nyakunkon a következő mérkőzés – beszélt a csapat körüli hangulatról Török László vezetőedző. – Kiértékeltük, és azzal le is zártuk a Zalaegerszeg ellen történteket, egyértelmű, hogy nem voltunk a topon, viszont az ellenfelünk nagyon jó napot fogott kis, és megérdemelten nyert. Tisztában vagyunk vele, hogy nem szereztünk boldog estét a szurkolóinknak, hiszen mást vártak, ahogyan mi is. Itt azért meg is állhatunk egy pillanatra... Tévedés azt állítani, hogy a tartalékcsapatunkkal álltunk volna fel, csak azért, mert hat helyen cseréltünk az összeállításban az előző mérkőzéshez képest. Akik csapatba kerültek, többségében játszani szoktak, ha nem is mindig a kezdőcsapat tagjaként, de ők is nagyon fontos futballistái a csapatnak. Akik csak az utóbbi meccs alapján ítélik meg az egész éves teljesítményünket, azok nagyon ferde szemmel néznek ránk, viszont a tabellára pillantva azt láthatjuk, hogy a második helyen állunk, de a legeslegrosszabb forgatókönyv alapján is a harmadik helyen töltjük majd a téli pihenőt, és igenis ezt jónak mondható, eredményes őszként rögzíthetjük. Persze, a legrosszabbakra nem is merünk gondolni, Fehérváron is eredményesen szeretnénk zárni.”

Az utóbbi négy idegenbeli bajnokiján veretlen maradt a csapat, ugyanakkor a Vidi vendégeként még sosem szerzett pontot. Mi kell ahhoz, hogy ez változzon?

„Mindkét csapat vereség után lép pályára, vélhetően kettőzött erővel – így Török László. – A Fehérvárnál kialakult helyzettel nem kell foglalkoznunk, nálunk viszont nem hinném, hogy probléma lenne. A Puskás Akadémia elleni meccs kapcsán is beszéltünk arról, hogy a két csapat párharcában vannak bizonyos tendenciák, ahogy a jelek szerint ebben az összevetésben is. Természetesen azon leszünk, hogy forduljon végre a kocka, úgy készülünk, olyan szellemben kívánunk pályára lépni, hogy ez sikerüljön is.”


Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló