Apaként nézte, nem edzőként

2021-03-16 11:56:16
VLA

U19-es csapatunk trénere a fiát az U15-öseink ellenfeleként láthatta futballozni.

Ádámszki a Kisvárda ellen?

Minthogy Ádámszki Róbert több mint egy éve a Várda LA alkalmazottja, ilyenre legutóbb 2019 őszén volt példa, amikor a korábbi csatár a megyei I. osztályú bajnokin a Nagyecsed edzőjeként végzett 1–1-re a Kisvárda Master Good II ellen.

Hanem a szombati, U15-ös élvonalbeli bajnokin a Ferencváros színeiben pályára lépett a Várda LA ellen Ádámszki Milán, aki történetesen U19-es csapatunk edzőjének, Ádámszki Róbertnek a fia. A meccset 1–0-ra a Fradi nyerte meg, a gólt nem a kezdőként 67 percet játszott Ádámszki Milán szerezte.

„Természetesen kíváncsi voltam a fiam mérkőzésére, különösen most, hogy ritkábban látom őt ­– mondta a különös helyzetről Ádámszki Róbert. – Ráadásul sérülés miatti féléves kihagyás után nemrég tért vissza a pályára, de úgy néz ki, mostanra már kezdi utolérni magát. Ennek már csak azért is örülök, mert a fiam mindent annak rendelt alá, hogy profi futballista legyen.”

Különös helyzetben volt kétszer negyven percen keresztül Ádámszki Róbert, hiszen a fia a jelenlegi klubjának korosztályos csapata ellen játszott. Kinek szurkolt ebben a helyzetben?

„Semlegesként próbáltam a meccset figyelni, annak is köszönhetően, hogy a mi U15-ös csapatunkat sem fenyegeti a kiesés réme – vallott színt Ádámszki Róbert. – Ez érződött is a mérkőzésen, hiszen jó iramú összecsapást láthattunk. Megmondom őszintén, jobban örültem volna, ha a fiam gólt szerez és az eredmény döntetlen a végén. Bár nem az az elsődleges, hogy gólt szerezzen, mert lesz még abban része, most a legfontosabb, hogy érje utol magát. Ugyanakkor, akiknek értékelniük kell a teljesítményét, azok azt mondták, hogy olyan nagyon rosszul nem játszott ezen a mérkőzésen.”

Ha visszagondolunk Ádámszki Róbert pályafutására, százszámra szerzett góljaira, megállapíthatjuk, hogy Milánban nem csörgedezik rossz csatárvér. Hogy látja az édesapa, a fia nála is többre viheti? És hogyan került a gyermek a legnépszerűbb magyar klub kiemelt utánpótlás akadémiájára?

„Milán jóval többre viheti, mint én, már csak azért is, mert ballábas és nagyon jó testfelépítésű – jellemezte 2006-os születésű gyermekét az édesapa. – de nem is az én véleményem fontos, hanem az edzőié, akik ugyanezt vallják róla. Rajta múlik, hogy milyen játékos lesz belőle. Tavaly nyárig nevelőegyesületében, Nyíregyházán futballozott, akkor több lehetősége is adódott a váltásra. Részt vett a Mészöly Focisuli táborában, ott összeismerkedett több Fradi-játékossal, talán ez döntött a klubváltáskor, meg aztán a Fradi, az mégis csak a Fradi. A mi időnkben nem voltak ilyen lehetőségek, nyilván minden másként alakult volna a pályafutásom során, ha mégis. Ezért is áll nagy esély előtt a fiam generációja, és persze Milán fiam is.”


A borítófotón: Apa és fia – U19-es csapatunk edzője, Ádámszki Róbert és a Ferencváros színeiben az U15-ös kisvárdai csapat ellen pályára lépett Ádámszki Milán


Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló