Aminek nem lett volna szabad megtörténnie

2020-02-15 22:59:37
Kisvárda FC

Ahogy az ítélet meghozatalának pillanatában sejteni lehetett, a korai és szigorú kiállítás mindent eldöntött – HELYSZÍNI BESZÁMOLÓ

Bódog Tamás egyetlen helyen változtatta meg a Kaposvár ellen győztes kisvárdai csapatot: a legutóbb csereként beállva mesterhármasig jutott Tischler Patrik kapott helyet a csapatban Kovácsréti Márk helyett. Helyett, és nem a helyén, hiszen a szerkezet is változott, Tischler Fernando Vianával együtt alkotta a kétszemélyes csatársort a Puskás Akadémia elleni szombati mérkőzésen.

Hiába gyarapodott létszámban a támadók száma, a mérkőzés első negyedében a védőink játszották a főszerepet, merthogy ekkor jobbára védekezésre kényszerültünk. Aztán emberhátrányba kerültünk egy olyan szituációban, amelynek többszörösen sem lett volna szabad megtörténnie. Egyrészt azért, mert az azt megelőző vendégakciónál Viana ziccert hibázott (ha belövi középkezdés van, nem pedig kontratámadás), aztán a felezővonalnál lekönyökölték Teodorosz Berioszt úgy, hogy az orra vére is eleredt, a folytatódó akcióból pedig a kifelé futó Luciano Slagveerrel akadt össze Cornel Ene lába. A játékvezető előbb a meze zsebében kotorászott, majd meggondolta magát, és a farzsebéhez nyúlva elővette a pirosat. A kiállítás után fel kellett adnia a kétcsatáros játékot a Kisvárdának, Bódog Tamás végül Vianát áldozta fel, és a helyére érkezett a védelem tengelyébe, Ene helyére Rubus Tamás.

Attól tartottunk, a nyilvánvalóan szigorú ítélettel Bogár Gergő eldöntötte a meccset, és ez később be is igazolódott. Még úgy is, hogy Dombó Dávid néhány védéssel versenyben tartotta a csapatot, aztán éppen egy lecsúszott beadással szemben bizonyult tehetetlennek. Pedig jó lett volna kihúzni szünetig, és rendezni a sorokat, ehelyett örülhettünk, hogy az első félidőben több gólt már nem kaptunk – Dombó védései is kellettek hozzá, hogy ez ne történjen meg.

Szünet után sikerült egyenlíteni, de csak a kapufák számát tekintve. Gheorghe Grozav úgy lőtte kapu elé a bal oldali szabadrúgásból a labdát, hogy az kapura is jó legyen, ám Hegedüs Lajos épp csak annyira kapott bele a labdába, hogy a kapufára paskolja, onnan pedig Rubus válláról pattant fölé. Ezzel egy időre előttük a puskaporunkat, a Puskás gólra gólt lőtt, és eldöntötte a három pont sorsát. Claudiu Bumba szemfülességének és a csereként beállt Gosztonyi András remek támadásbefejezésének köszönhető, hogy nem maradtunk gól nélkül, de a pontszerzéstől messze álltunk.

A fagyi visszanyalt. Tavaly áprilisban a 18. percben emberelőnybe kerültünk, Gosztonyi a szabadrúgásból betalált (most Gyurcsó Ádám a kapufát találta el az ítélet után), és simán 4–0-ra nyertünk. A korai kiállítás most is mindent eldöntött, négyet azért mégsem kaptunk, de a hetvenperces emberhátrányban bemutatott helytállásért pontot nem adtak.


OTP BANK LIGA: 21. FORDULÓ

PUSKÁS AKADÉMIA FC–KISVÁRDA MASTER GOOD 3–1 (1–0)

Felcsút, Pancho Aréna, 821 néző, v.: Bogár (Albert I., Bornemissza – Solymosi, Pintér Cs.)

PUSKÁS AKADÉMIA: Hegedüs L. – Szolnoki, Meissner, Hadzsiev, Nagy Zs. – Plsek, Urblík – Slagveer (Sós B., 82.), Knezevic (Varga J., 77.), Gyurcsó – Vanecek (Mehbrahtu, 86.). Vezetőedző: Hornyák Zsolt

KISVÁRDA: Dombó – Melnik, Beriosz, Ene, Protics – Sassá (Gosztonyi, 71.), Lucas, Bumba, Grozav – Tischler (Obradovics, 57.), Viana (Rubus, 25.). Vezetőedző: Bódog Tamás

Gólszerző: Szolnoki (1–0) a 36., Vanecek (2–0) a 66., Urblík (3–0) a 75., Gosztonyi (3–1) a 83. percben

Kiállítva: Ene a 21. percben


A fontosabb események

21. perc: Vanecek úgy fordult le Berioszról a félpályánál, hogy közben lekönyökölte a kisvárdai védőt. Az akció mehetett tovább, Vanecek kiugratta a jobbról keresztbe futó Slagveert, akinek az őt követő Enével összeakadt a lába a kaputól 22 méterre. A játékvezető úgy ítélte meg, hogy egyértelmű gólhelyzet hiúsult meg, így kiállította a kisvárdai játékost. A balösszekötő helyéről járó szabadrúgásból Gyurcsó a lécre tekerte a labdát.

36. perc: Szolnoki kényszerítőzött Slagveerrel a jobb oldalon, a visszakapott labdát a felcsútiak csapatkapitánya a tizenhatos oldalvonaláról jobbal középre akarta adni, de lecsúszott a lábáról a labda, ami a hátrafelé lépő Dombó felett a kapu jobb oldalába hullott, 1–0.

66. perc: Szolnoki átadásából Gyurcsó adott jobbról középre, Vanecek pedig 5 méterről a kapu bal oldalába fejelte a labdát, 2–0.

75. perc: Gyurcsó balról befelé indulva a tizenhatos csücskénél kicselezte Melniket, visszagurított a középen érkező Urblíkhoz, aki 21 méterről jobbal a jobb alsó sarokba lőtte a labdát, 3–0.

83. perc: Lucas a saját térfeléről, három hazai játékos közül előre emelte a labdát a pálya bal oldala felé. Úgy tűnt, a labda Gyurcsó birtokába kerül, de amint átvette, az őt támadó Bumba szerelte, elhúzott a bal oldalon, középre adásából pedig Gosztonyi egyből, 15 méterről jobbal a kapu közepébe lőtt, 3–1.Fotó: nso.hu


next match
Vasas FC
Kisvárda Master Good
Budapest,Illovszky Rudolf Stadion
2024-07-28 19:00
MerkantilBank Liga, 1. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló