Amikor még a másik oldalon játszott

2018-09-20 10:49:15
Kisvárda FC

Vári Barnabás a legutóbbi Szolnok–Kisvárda kupapárharcban az ellenfelet erősítette, és szerzett gólokat a Kisvárda ellen.

Nem előzmény nélküli a Szolnok–Kisvárda Master Good kupamérkőzés (amelyet vasárnap 15 órától játszanak a Tiszaligeti Stadionban, a tét a legjobb 64 közé jutás), hiszen a két csapat a 2014-2015-ös kiírásban is találkozott egymással. Akkor oda-visszavágós volt a párharc, hiszen az elődöntőbe jutásért ment a csata.

Három és fél éve a Szolnok számított esélyesebbnek, hiszen az NB II-ben szerepelt, a Kisvárda az NB III-ban küzdött a visszajutásért, ami meg is valósult. Az első meccset 2015. március 4-én játszották, a Szolnok 3–1-re nyert a Várkertben, és 3–0-ra is vezetett már. Akkor szerezte Nagy István azt a vitatott gólt, amikor szinte a félpályáról emelt a kapuba, kihasználva, hogy a várdai kapus, Szécsi Gergő sérülés miatt a földön feküdt. A szolnokiak harmadik gólját büntetőből Vári Barnabás szerezte, aki azon a nyáron igazolt Kisvárdára, azóta is csapatunk játékosa, és már túljutott a századik bajnoki meccsén is. A kisvárdai szépítő gólt Szűcs István érte el.

Vári Barna aztán a visszavágón is betalált, szintén büntetőből szerzett vezetést a csapatának, amelyben a későbbi kisvárdai játékosok közül mindkét meccsen szerephez jutott Papucsek Barna és Lengyel Béla is. Így sem volt teljesen reménytelen a helyzet, hiszen Myke Bouard Ramos egyenlítő gólját követően még voltak helyzetei a vendégcsapatnak, de a vége 1–1 lett, és a Szolnok 4–2-es összesítéssel jutott a négy közé, ahol végül a későbbi kupagyőztes Ferencvárossal szemben hasalt el.

Ezúttal a kisvárdai csapat számít esélyesnek, hiszen NB I-es csapatként utazik az NB III-ba kiesett ellenfeléhez.

Emlékeztető

Magyar Kupa, 2014-2015, negyeddöntő

1. mérkőzés, 2015. március 4.

Kisvárda Master Good–Szolnoki MÁV FC 1–3 (0–2)

Kisvárda: Szécsi G. – Kornutjak, Szűcs I., Kardos N. (Molnár R.), Farkas M., Nagy R. (Milovac), Ramos,Fodor A., Erős G., Minczér, Lucas (Brankovics P.), Bouard Ramos. Edző: Révész Attila.

Szolnok: Pokorni – Rokszin, Kenderes, Mile K. (Csirszki), Papucsek, Tóth B. (Lengyel B.), Antal G., Nagy I. (Tóth B.), Vári B., Zsolnai R., Fritz. Edző: Kis Károly.

Gól: Szűcs I. (80.), illetve Nagy I. (6.), Fritz (41.), Vári B. (11-esből, 63.).

Visszavágó, 2015. március 31.

Szolnoki MÁV FC–Kisvárda Master Good 1–1 (1–0)

Szolnok: Pokorni – Kenderes, Mile K., Papucsek, Lengyel B., Tóth B. (Rokszin), Antal G. (Zsdrál), Nagy I. (Zsolnai R.), Vári B., Fritz. Edző: Kis Károly.

Kisvárda: Szécsi G. – Kornutjak, Kardos N., Molnár R., Farkas M., Müller Zs., Üveges (Fodor A.), Minczér, Lucas (Erős G.), Menougong (Brankovics P.), Bouard Ramos. Edző:Révész Attila.

Gól: Vári B. (11-esből, 7.), illetve Bouard Ramos (73.).

A fotón: Vári Barnabás (középen) még szolnoki játékosként küzdött a kisvárdaiak, így Myke Bouard Ramos ellen is


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-30 14:30
OTP Bank Liga, 26. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
MTK Budapest
2-1
2-0
Kisvárda Master Good
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
2024-03-17 17:30
OTP Bank Liga, 25. forduló