Amikor már „Seri” sem bírta tovább

2020-04-03 09:04:34
Kisvárda FC

Tíz éve ezen a napon történt: A játékosként klublegendának számító edző utolsó meccse a kispadon.

Sorozatunk beharangozójában említettük, hogy olyan időszakokra, mérkőzésekre is visszatekintünk, amely nem kívánkozik a kisvárdai labdarúgás történetének aranylapjaira.

A mai rész ilyen lesz.

Kezdjük onnan, hogy a 2008-2009-es bajnoki évben hiába végzett az NB III Tisza-csoportjának negyedik helyén a Várda SE, az idény végén mégis kiesett. Jogosulatlan szerepeltetés miatt ugyanis 22 pontot levontak a csapat éves összteljesítményéből, így a megyei I. osztályban találta magát.

A játékosok közül mindenki ment, amerre látott – teljesen új alapokra kellett helyezni a klub és a csapat működését, ennek pedig a következő bajnoki évben kiesés elleni harc lett a következménye. A megye egyben ugyebár… A mélypontot az őszi szezon hajrája jelentette, amikor zsinórban elszenvedett hét vereségének köszönhetően a VSE a tizennyolc csapatot számláló mezőny 17. helyén állt.

A huszadik fordulót követően is csak hajszálnyival volt jobb a helyzet, a Nyírcsaholyban elért 0–0-s döntetlent követően a 16., még kieső pozícióban foglalt helyet a Várda SE. Így érkeztünk el a napra pontosan tíz évvel ezelőtt, 2010. április 3-án játszott mérkőzésig, amelyet Tiszavasváriban 1–0-ra veszítettek el a kisvárdaiak. És ezzel újra visszacsúsztak a tabella utolsó előtti helyére, 17 pontot gyűjtve, az előttük álló Záhonnyal egyforma pontszámmal állva, a sereghajtó Fehérgyarmatot két egységgel megelőzve.

„Az volt az utolsó mérkőzésem a csapat kispadján, az eredménytelenségre hivatkozva felajánlottam a lemondásomat, amit a vezetőség elfogadott – mondta az időszakról a csapat akkori edzője, a játékosként egyik kisvárdai legendának számító Seres Zsolt, azaz „Seri”. – Nagyon nehéz időszak volt az, Szarvas Jani bácsival és Mészáros Károllyal igyekeztünk életben tartani a klubot, de a játékoskeret tele volt ifjúsági korú futballistákkal, néha a kiállással is akadtak gondjaink. Nagyon nehéz hónapok voltak, rengeteg munkát tettünk bele, utólag kicsit sajnálom, hogy nem tartottam ki tovább, és veszni hagytam az ebbe az időszakba ölt energiámat. A háttérből azért továbbra is segítettem a csapatot, a folytatásban Mészáros Károly ült le a kispadra, a következő bajnokságban pedig érkezett Rozsnyai Béla, aki korábban Demecserben volt az edzőm, és ő is igényelte az útmutatásaimat.”

Seres Zsolt (képünkön) azóta kicsit eltávolodott Kisvárdától, jelenleg Budapesten él és civil hivatása mellett a Budapest-bajnokság II. osztályában szereplő Pénzügyőr SE második csapatának edzője. Az új Várkerti Stadiont belülről már látta, de meccsen még nem volt benne, ígéri, ha vége lesz ennek a nehéz időszaknak, akkor ellátogat egy mérkőzésre is oda.

Ami pedig a 2009-2010-es szezon befejezését illeti, négy fordulóval a zárás előtt még a veszélyeztetett, 15. helyen állt a csapat, de az utolsó négy játéknapon aratott győzelmeknek (Záhony 3–1, Fehérgyarmat 2–0, Mándok 2–0, Tiszabecs 3–0) köszönhetően 44 ponttal a tabella tizedik pozíciójában zárt.


2010. ÁPRILIS 3.

2009-2010-ES IDÉNY, SZI-ZO SPORT-DR. ZILAHI MEGYEI I. OSZTÁLY, 21. FORDULÓ

TISZAVASVÁRI SE–VÁRDA SE 1–0 (0–0)

Tiszavasvári, v.: Sinka Z.

Tiszavasvári: Szőllősi A. – Lajos T. (Gyurján A., 85.), Hegedűs I., Tályai, Reznek T. (Nábrádi, 76.), Kurucz T., Lakatos B., Nyisztor (Szanics, 88.), Fazekas V. (Tamás L., 90.), Mátyási, Gál N. (Kiss Z., 89.). Edző: Fecsku István

Várda SE: Petranics – Krizán, Mándi A., Mező Á., Németi, Opálenik (Bodnár Z., 66.), Dallos, Szabó Á., Lovas I. (Vincze V., 70.), Oprea, Rab. Edző: Seres Zsolt

Gól: Nyisztor (1–0) a 65. percben. Kiállítva: Vincze V. a 89. percben


Holnapi emlékünk: Magukra engedték a fő riválist


next match
Vasas FC
Kisvárda Master Good
Budapest,Illovszky Rudolf Stadion
2024-07-28 19:00
MerkantilBank Liga, 1. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló