Álomszerű, de semmi nincs véletlenül

2018-08-10 06:05:14
Kisvárda FC

Kocsis János megbízott vezetőedzőnek ebben a minőségében két nem akármilyen meccs jutott.

Kisvárdán felcseperedett gyerekként emlékszik arra, hogy mi állt a szombaton avatandó stadion helyén?

Azt hiszem, volt egy salakos pályánk, körülötte rengeteg nád meg egy nagy semmi – felelte Kocsis János, aki a felnőtt csapat megbízott edzőjeként a Ferencváros elleni történelmi mérkőzésen irányítja majd a Kisvárdát. – Az egész létesítményünk egy center- és egy salakos pályából állt, amelyet elhanyagolt terület vett körbe.

Ehhez képest most ott áll egy stadion, amelyben ön lesz az első edző, aki a hazai kispadon foglalhat helyet. Ez azért álomszerű, nem?

Mindenféleképpen az. 1996-ban huszonegy éves voltam, amikor először kaptam feladatot a kisvárdai sportegyesületnél. Azóta történt sok minden, voltam technikai vezető, utánpótlásedző, vezetőedző, távoznom is kellett már, aztán vissza is jöttem. Ha az elmúlt három-négy évvel ezelőttig bárki azt mondta volna nekem, hogy felépül mindaz Kisvárdán, ami felépült, akkor azt nagy valószínűséggel nem hittem volna el.

Jelen pillanatban úgy néz ki, hogy két meccs adatik meg a kispadon. De éppen az Újpest meg a Fradi ellen, ami másnak egy életmű is lehetne…

Azt gondolom, semmi nem történik véletlenül. Ha már így alakult, hogy két mérkőzés jut ebben a minőségben, ebben az osztályban nekem, akkor az legyen legalább az Újpest meg a Fradi elleni…

Az Újpest elleni mérkőzés után a kérdésre, hogy öné-e már ez a csapat, azt felelte, hogy ez a csapat Kisvárdáé. Hétfőtől, amikor ismét egy picit a háttérbe kell húzódnia, megmarad ugyanez az érzés?

Nem gondolom, hogy ezzel véget érne egy korszak, már csak azért sem, mert ennek a két meccsről szóló időszaknak nem volt se kezdete, se vége. Előtte Kondás Elemér mellett is elvégeztem, amit kellett, és nemcsak én, hanem Erős Gabi, Szabó Attila, Jáccó, tehát az egész stáb is megtette a dolgát ugyanúgy. Elemér segítőjeként is Kisvárdáért dolgoztam, most, hogy ezen a két meccsen az én nevemet írták, írják a csapat neve után, nem hiszem, hogy bármit is befolyásolna. Ezek után Dajka Lászlót kell mindenben segítenünk, mert nekünk az a fontos, hogy a Kisvárda nyerjen.

Ez reális cél lehet a Fradi ellen is?

Aki nem akar nyerni, az ne is menjen ki a pályára! Reális cél kell, hogy legyen minden meccsre, hogy miként tudjuk megoldani, az egy másik kérdés. A példa adott előttünk, hiszen tavaly sikerült legyőznünk a Magyar Kupában a Ferencvárost, és bár akkor ők nem a legerősebb összeállításban játszottak, de mi sem. Most, ebben a felfokozott hangulatban nem gondolom azt, hogy a csapatunk ne lenne képes meglepetést okozni.

Ezt a felfokozott hangulatot ki tudták zárni az öltözőből?

Elég normálisan telt a hetünk. Reálisan értékeltük azt, ami Újpesten történt. Nagyon sok mindent meg tudtunk valósítani abból, amit ott elterveztünk, de sajnos nem sikerült pontot szereznünk. Ezen a héten próbáltunk építkezni, arra törekedni, hogy többet tudjon adni a csapat magából, és ha úgy alakul, akkor ez gólokban és pontban, pontokban is megmutatkozzon.


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-30 14:30
OTP Bank Liga, 26. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
MTK Budapest
2-1
2-0
Kisvárda Master Good
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
2024-03-17 17:30
OTP Bank Liga, 25. forduló