Akkor boldog, ha nyer a csapat

2022-02-24 15:07:56
Kisvárda FC

A házi góllövőlistánk újra egyedüli éllovasát egy cél vezérli: dobogós helyezést elérni a bajnokságban.

Visszavette a házi góllövőlistán a vezetést Jasmin Mesanovic, aki öt forduló eltelte után, 2022-ben először volt eredményes, és hét különböző meccsen a hetedik gólját szerezte. Harmincéves, egyszeres bosnyák válogatott támadónk a Paks elleni eseménydús meccsen (3–3) kezdte meg a gólgyártást.

„Minden meccsen a győzelem a cél, személy szerint én is és a csapat is arra törekedett a Paks ellen – mondta Jasmin Mesanovic. – Történt, ami történt, így, hogy vezetett az ellenfél is, elfogadható az egy pont, aminek az értéke azáltal felértékelődött, hogy a riválisaink is botlottak a hétvégén. Jól érzem magam, szeretem az ilyen eseménydús mérkőzéseket. Az első harminc perc alapján már győztesnek látszottunk, ha a VAR-elemzés helybenhagyták volna a harmadik gólunkat, akkor aligha engedjük ki a három pontot a kezünkből. A második félidő elején inkább a Paks akarata érvényesült, de összességében reális eredmény született. A meccs hajrája már a miénk volt, akadtak is gólszerzési lehetőségünk, de nem tudtuk azokat értékesíteni. Mindkét csapat harcolt a győzelemért, ez sült ki belőle.”

„Különösebben nem foglalkoztatnak az egyéni mutatóim, akkor vagyok a legboldogabb, ha győz a csapat – reagált Mesa arra, hogy az eddigi hét góljával vagy a hat asszisztjával elégedettebb-e. – Az egész karrierem során azt tanították velem, hogy ne az egyéni statisztikákat gyártsam, hanem a csapat érdekét szolgáljam. A lényeg, hogy a csapatnak menjen jól, akkor is elégedett vagyok a győzelmekkel, ha esetleg nem jönnek a gólok és a gólpasszok. A célunk ebben a helyzetben egyértelmű, tizenegy pont az előnyünk az üldözőkkel szemben, szeretnénk elérni a nemzetközi kupaszereplést érő dobogós helyezések valamelyikét. Biztos vagyok benne, hogy elhozzuk Kisvárdára a nemzetközi kupaszereplést.”

Ennek megvalósulásáért szombaton Zalaegerszegen tehetünk újabb lépést.


A borítófotón: Jasmin Mesanovic újabb, immár a hetedik kisvárdai góljának örülhetett

Fotó: Móricz Csaba


Latest match
Kecskeméti TE
1-0
0-0
Kisvárda Master Good
Kecskemét, Széktói Stadion
2023-05-26 18:15
OTP Bank Liga, 33. forduló