Akciókkal felépített játék

2020-07-22 19:58:08
Kisvárda FC

Supka Attila vezetőedző értékelte a hazai pályán játszott első edzőmeccsen látottakat.

Még ha nem is bajnoki mérkőzésen, de átesett a hazai tűzkeresztségen Supka Attila vezetőedző. A szerdai, az NB II-es Kazincbarcika elleni 2–0-s győzelemmel végződött mérkőzést így értékelte a csapatunkhoz két hete érkezett szakember.

„Az első félidőben nagyon sok minden visszaköszönt azokból az elemekből, amelyeket az elmúlt néhány napban gyakoroltunk a csapattal. Rengeteg helyzetet kialakítottunk, a szerzett gólunk mellett további három-négy olyan szituáció is akadt, amelyekből gólt kellett volna szereznünk. Megvoltak azok az akcióink, amelyekből felépítettük a játékunkat, ezek eredményre vezettek, még ha nem is gólok formájában. A játékosoknak jobban meg kell még barátkozni mindazzal, amit kérünk tőlük, hogy minél többet birtokoljuk és járassuk a labdát, és keressük azokat a réseket, ahol meg tudjuk bontani az ellenfelet. Célunk az is, hogy a labdaszerzés után minél gyorsabban a kapu elé érjünk, úgy gondolom, ez többször sikerült is az első félidőben. Szünet után több fiatal játékos is lehetőséget kapott, de ők sem vallottak szégyent. A későbbiekben is kapnak majd esélyt, hogy azt megragadva a csapat közelébe vagy esetleg a csapatba tudjanak kerülni” – összegzett Supka Attila.

Ezek az edzőmeccsek nyilvánvalóan arra is jók, hogy az edzéseken tapasztaltakon túl mérkőzéskörülmények között is megismerje játékosait az új edző.

„Nem lehet panaszunk az edzéseken tapasztalt mentalitásra sem, mindenki maximálisan odateszi magát, jól dolgoznak a srácok – mondta erről Supka Attila. – Igen, a mérkőzéseken jobban lehet látni, hogy melyik az a játékos, aki bele mer menni a csínyekbe, esetleg ki az, aki visszafogja magát. A tréning teljesen más, ezen a meccsen jobban kijött, hogy akad, akinek az egy egy elleni párharcok agresszivitásában fejlődnie kell.”

Alacsonyabb osztályú csapattal szemben az volt az alap, hogy meglegyen a stabilitás és ne kapjon gólt a csapat?

„A védekezést mindig is gyakorolni fogjuk, hiszen elvárás, hogy kompaktak legyünk és a labdavesztést követően próbáljunk meg visszatámadni – felelte a vezetőedző. – Ha ez nem sikerül, akkor álljunk kicsit visszább, és próbáljuk meg leszűkíteni a területet. Ez jól működött, és igazán nagy helyzete nem volt az ellenfélnek ezen a mérkőzésen.”


A KISVÁRDA MASTER GOOD EDZŐMECCSMENETRENDJE, 2020 NYÁR

Július 18.: Kállósemjén (megyei II. osztály)–Kisvárda 0–10

Július 22., 18.00: Kisvárda–Kazincbarcika (NB II) 2–0

Július 25., 17.30: DVSC (NB II)–Kisvárda

Július 29.: Kisvárda–Zlaté Moravce (szlovák I. osztály) – Budapesten, a Fővárosi Vízművek pályáján

Augusztus 1., 17.00: Kisvárda–MFK Ruzomberok (szlovák I. osztály)

Augusztus 5., 17.00: Újpest–Kisvárda

Augusztus 8.: Mezőkövesd-Zsóry FC–Kisvárda Master Good


next match
Vasas FC
Kisvárda Master Good
Budapest,Illovszky Rudolf Stadion
2024-07-28 19:00
MerkantilBank Liga, 1. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló