Akarással kompenzáltak

2019-07-22 11:57:52
Kisvárda FC

Miriuta László az új szerzeményről és Felipéről is beszélt szűk két héttel a bajnoki rajt előtt.

Ezekben a napokban már úgy szól az időszámítás, hogy a jövő héten kezdődik a bajnokság! Vagyis nyakunkon a Paks elleni hazai rajt, ezért egyre inkább értékmérő az, ami az edzéseken, edzőmeccseken történik. Miriuta László vezetőedző is ilyen szemüvegen keresztül értékelte a Vasas ellen (az első meccset a fővárosiak nyerték 2–1-re, a másodikon 2–2-es döntetlen született) történteket.

„Az első mérkőzés nem teljesen úgy alakult, ahogy szerettük volna, a másodikon viszont jobban játszottunk, mint a Kaposvár ellen, talán már frissebbek is voltunk valamivel – mondta a Kisvárda Master Good vezetőedzője. – A második percben viszont olyan gólt kaptunk, amit nem lesz majd szabad a bajnokságban, mert akkor nagyon ideges leszek. Ilyen hibát nem akarok többet látni! Teljesen más hátrányból futballozni, mint egyenlő állásból, az előzetes terveket is felborítja a korán kapott gól. Szerencsére fejben rendben voltunk, gyorsan rendezni tudtuk a sorokat. Helyzeteket alakítottunk ki, a vezetést is át tudtuk venni, az első félidő második felében kifejezetten jól futballoztunk. Persze, előfordultak hibák, de ezeket videón kielemezzük, és készülünk tovább az egyre inkább közeledő bajnoki rajtra. Két hetünk van rá, hogy mindent a helyére tegyünk, ilyenkor már az apróságoknak is nagy jelentősége van.”

A bajnoki rajtig már csak a Gyirmót elleni szombatra, ugyancsak kettébontott kerettel megvívandó edzőmeccsek vannak hátra. Ezeket újra a fővárosban játsszuk.

„Szerettem volna, ha hazai pályán vívjuk meg a főpróbát, hiszen a bajnokságot is itthon kezdjük, de mivel az eredeti ellenféllel, a Debrecennel már a második fordulóban találkozunk, új csapat után kellett nézni, és megértem, hogy ilyen megoldás született – vázolta a helyzetet a vezetőedző. – Sok futással, kellő agresszivitással játszottunk a Vasas ellen, így kell folytatnunk tovább, persze nem bánnám, ha még több gólt tudnánk szerezni és kevesebbet kapnánk. A kiállítás után új helyzetbe kerültünk, hogy a jó oldalát nézzem, legalább azt is tudtuk gyakorolni, hogy mi történik ilyenkor, és tetszett, ahogy a srácok akarással kompenzálták a létszámhátrányt.”

Az edzőmeccs előtti napon csatlakozott a kerethez Claudiu Bumba, akit Miriuta László jelenleg a legjobban ismer Kisvárdán.

„Gyerekkora óta jól ismerem Claudiut, az utolsó másfél évben tűnt el a szemem elől, amikor külföldön futballozott – így Miriuta László. – Pengés, jó rúgótechnikával rendelkező gyors játékos, akivel kapcsolatosan az a legfőbb feladatunk, hogy minél előbb legyen fitt, mert úgy tud majd a segítségünkre lenni.”

És mit tud a vezetőedző? Kijelenthető, hogy Felipe marad kisvárdai kötelékben?

„Azt a tájékoztatást kaptam Révész Attila sportigazgatótól, hogy igen – felelte Miriuta László. – Tisztáztam a helyzetet a kapussal is, ő is készen áll a folytatásra, hétfőtől kezdve ugyanolyan tagjaként kezelem őt is a keretnek, ahogy a többieket is. Elmondtam neki, semmi közöm ahhoz, hogy mi történt, húztunk egy vonalat, és nálam tiszta lappal indul. Neki is utol kell még érnie magát, hiszen éppen két hónap telt el azóta, hogy legutóbb mérkőzésen lépett pályára.next match
Vasas FC
Kisvárda Master Good
Budapest,Illovszky Rudolf Stadion
2024-07-28 19:00
MerkantilBank Liga, 1. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló