Akadémisták profi szerződése

2024-05-28 12:12:56
Kisvárda FC

Az U17-es korosztállyal bajnok, az NB III-ban is bemutatkozott ifjak első csapatunkkal kezdik meg a felkészülést.

Két, még 17 éves akadémiai nevelésű játékosunkkal kötöttünk professzionális megállapodást. Egyikük, Scsadej László esetében szerdától már változik az életkor, hiszen a támadó május 29-én tölti be a 18. életévét. A másik szerződtetett, Babják Mirosláv pedig augusztus 12-én válik nagykorúvá.

A két ungvári származású, már magyar állampolgársággal rendelkező futballista még 12 éves sem volt, amikor utánpótlásműhelyünkbe került, így a Várda Labdarúgó Akadémia saját nevelésű játékosai. Az utóbbi hetekben mindketten négy-négy mérkőzésen jutottak lehetőséghez NB III-as tartalékcsapatunkban, háromszor a kezdő tizenegy tagjaként, így kivették a részüket a megszerzett bronzéremből.

„Ők ketten is az általunk csak aranygenerációnak tartott korosztályunk tagjai, beléjük rengeteg munkát invesztáltunk, tavaly meg is nyerték az U17-es bajnokságot – indokolta a srácokkal történt szerződéskötést Révész Attila sportigazgató. – Most már látszik, hogy nem volt az az elsőség teljesen véletlen. Klubunknak csak akkor van létjogosultsága és akkor éri meg működtetni, ha saját nevelésű játékosok alkotják majd a keretünk nagy részét. A játékukkal, a képességükkel, a hozzáállásukkal, az NB III-as csapatban nyújtott teljesítményükkel mindketten maximálisan rászolgáltak arra, hogy az NB II-es keretünkben kezdhessék el a felkészülést, és biztos vagyok abban, hogy a korábban szerződtetett fiatal, az élvonalban adott esetben már be is mutatkozott fiatalokkal együtt nagyon sokat fogunk még róluk hallani a magyar és a nemzetközi futballban is.”


A borítófotón: Babják Mirosláv (balra) és Scsadej László a szerződés aláírása után Révész Attila sportigazgatóval


next match
Vasas FC
Kisvárda Master Good
Budapest,Illovszky Rudolf Stadion
2024-07-28 19:00
MerkantilBank Liga, 1. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló