Ahmed, a magyar anyanyelvű

2020-01-13 22:18:19
Kisvárda FC

A hurghadai kisfiú nagyon megörült, hogy édesanyja szülőhazájából érkezett csapat hozzájuk.

Azt szinte már el is vártuk Pázsit Ricsitől, hogy legyen ott csapatunk második egyiptomi mérkőzésén is: írtunk a korábbi újpesti, mezőkövesdi és jászapáti játékosról, aki mániákus világutazónak vallja magát, jelenleg Hurghada számára bázis, onnan meg igazán nem okoz gondot kibuszozni el-Gounába… Ricsi most is megerősítette, hogy február 5-ig marad Egyiptomban, és addig a Nílus-völgyét szeretné bejárni. Ezúton is további sikereket kívánunk az egykori labdarúgónak!

No, de az mégis egyfajta csoda, hogy egy 14 éves, ránézésre abszolút helyi kisfiú magyarul köszönti csapatunk és stábunk tagjait. Ahmed Usama Bakry egyetlen egyszer járt eddig Magyarországon – nyolc hónapos korában… Mégis úgy beszéli a nyelvünket, mint a vízfolyás.

„Anyukám magyar, ő az, aki tanítgatja nekem a magyar nyelvet, szóval az anyanyelvemet – mondja a nyolcadik osztályos Ahmed, aki maga is futballozik. – Apukám egyik legjobb barátja a Kisvárda ellenfelének kapitánya, miatta jöttünk ki erre a mérkőzésre. Közben megtudtam, hogy magyar csapat ellen játszanak, gondoltam, hú de jó, legalább gyakorolom kicsit a nyelvet.”

Ahmed maga is futballozik a hurghadai akadémián, ahol egy magángimnáziumban folytatja majd a tanulmányait. Az arab és a magyar mellett jelenleg angolul és németül is tanul.

„A német megy legkevésbé jól, az angolt és a magyart nagyon szeretem – folytatja a kis Ahmed. – Megfordult már a fejemben, hogy a magyar nyelvtudásomnak köszönhetően akár idegenvezető is lehetnék Egyiptomban, de tervbe vettem, hogy egyszer meglátogatom anyukám szülőhazáját is.”

Ha úgy alakul, mi is várjuk sok szeretettel!


next match
Vasas FC
Kisvárda Master Good
Budapest,Illovszky Rudolf Stadion
2024-07-28 19:00
MerkantilBank Liga, 1. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló