Adta magát a döntetlen (?)

2023-02-25 23:22:31
Kisvárda FC

Megint olyan meccs, amit hátrányból megfordítottunk, a hajrában mégis kiengedtünk két pontot a kezünkből. HELYSZÍNI BESZÁMOLÓ

Az idén még veretlen, igaz csak egyetlen győzelmet felmutató csapatunk a 2023-ban még nyeretlen, igaz, egyetlen vereséggel rendelkező Vasas vendége volt szombaton este. Ezek után az volt a kérdés, hogy adja-e magát a döntetlen.

Nos, adta, méghozzá úgy, hogy mindkét félidőben egy-egy gól született mindkét oldalon, mégis, tele volt a mérkőzés fordulattal.

Ott kezdődött, hogy korán gólt kaptunk, de az asszisztens által jelzett lest a videós vizsgálat megerősítette. Mégsem kaptunk lábra, a Vasas volt a kezdeményezőbb, az első negyedóra végén megérdemelten jutott vezetéshez. Egyből ritmust váltottunk, és az jutott eszünkbe, ha a korán kapott gól volt ennek az ára, ám legyen. A VAR a második alkalommal is mellettünk látta az igazságot, a büntető értékesítése Jasmin Mesanovic higgadtságát dicsérte. A szünetig hátralévő időben akár el is dönthettük volna a pontok sorsát, de Uram János ötször is védett, Driton Camaj, Jaroslav Navrátil lövése és Széles Imre Antal fejese után kifejezetten nagyokat, Dominik Kovacic fejesénél pedig kisegítette a kapufa.

A második félidő is ugyanott folytatódott, Camaj tizenhatosról és Janisz Karabeljov közelről leadott lövésénél is Uram volt az úr. Aztán jött Hindrich Ottó hajmeresztő hibája, még szerencse, hogy a Vasas által már megünnepelt gólnál a VAR kiszúrta, hogy Novothny Soma keze is hozzáért a felperdülő labdához, amikor elcsente azt kapusunk orra elöl. A játékvezetőre zúduló ellenséges hangulat a Vasas játékosait is tűzbe hozta, kellett hozzá jó tíz perc, mire a játék visszaállt a korábbi kerékvágásába. Ötvös Bence ziccerben ugrott ki, de hibázott, a labda azonban játékban maradt, visszakerült Ötvös elé, aki úgy lőtte középre, hogy az Hegedűs János lábáról a saját kapujába pattant.

Az előnyt nem sikerült sem növelni (pedig Milos Szpaszicsnak volt egy biztató, a kaput alig valamivel elkerülő lövése), sem pedig megtartani, mert tizenegyest követő szituációból egyenlített a sereghajtó. Az pedig túl szép lett volna, ha a büntető előtt VAR nem látott volna szabálytalanságot, ahogy az is, ha észreveszi, hogy a kipattanóért indulva Feczesin Róbert a lövés előtt belépett a büntetőterületen belülre. Sepregessünk inkább a saját portánkon: az akció előtt nem zártunk vissza időben, kár volt a belépővel megadni az esélyt a tizenegyes megítélésére és a kipattanóért helyezkedőknek sem csak nézniük kellett volna a labdát, hanem elindulni érte.

Így csúszott ki megint a hajrában két pont a kezünkből – összeszámolni sem érdemes, hogy ebben a bajnokságban hanyadszor.

Viszont, ha jobban belegondolunk, a két csapat idei előélete alapján adta magát a döntetlen...


OTP BANK LIGA: 21. FORDULÓ

VASAS FC–KISVÁRDA MASTER GOOD 2–2 (1–1)

Illovszky Stadion, 1350 néző, v.: Berke (Garai P., Horváth Z.)

VASAS: Uram – Baráth B. (Silye, 57.), Iyinbor, Hegedűs J. (Balogh N., 79.), Litauszki, Ódor – Berecz Zs., Márkvárt D. (Urblík, 57.), Hidi P. (Hinora, 79.) – Novothny (Feczesin, 82.), Holender. Vezetőedző: Kondás Elemér

KISVÁRDA: Hindrich – Hej, D. Kovacic, Széles, Leoni – Karabeljov, Ötvös (Ilievszki, 79.) – Navrátil (Szpaszics, 68.), Makowski (Melnik, 68.), Camaj (Alic, 76.) – Mesanovic. Vezetőedző: Török László

Gólszerző: Hidi P. (1–0) a 18., Mesanovic (11-esből, 1–1) a 31., Hegedűs J. (öngól, 1–2) a 75., Feczesin (2–2) a 90. percben


A gólok története

18. perc: Holender adott jobbról, Széles mellől középre, ahol az ötösről Hej jobb külsővel vágta ki a labdát, de röviden, Hidi Patrik pedig 18 méterről ballal a bal alsó sarokba lőtte, 1–0.

31. perc: Camaj baloldali szöglete után átszállt a labda Szélesen, az ötös sarkáról Ötvös lőtte vissza, és a labda úgy pattant Hegedűs János lábáról szögletre, hogy előtte Hidi Patrik jobb könyökét alig érzékelhetően érintette. A hosszú VAR-ozás után Berke Balázs büntetőt ítélt, és abból Mesanovic jobbal úgy gurított a kapu jobb oldalába, hogy Uram a másik irányba vetődött, 1–1.

75. perc: Mesanovic passzolt jobbra Ötvöshöz, aki az alapvonaltól, még a tizenhatos oldalvonalán kívülről középre lőtte a labdát, ami a kaputól öt méterre helyezkedő Hegedűs János bal térdéről saját kapujának bal felső sarkába vágódott. Öngól, 1–2.

90. perc: Holender tolta meg a labdát a tizenhatoson belül a bal oldalon, majd Karabeljov szorításában elesett. A megítélt tizenegyesből Holender jobblábas, kapu jobb oldalába tartó lövését Hindrich kiütötte, a kipattanóra Feczesin eszmélt a leggyorsabban, és az ötös baloldali sarkáról ballal a kapu bal oldalába lőtte a labdát, 2–2.


A borítófotón: Ez volt az egyik nagy kihagyott esély – Janisz Karabeljov helyzete után sem talált utat a kapuba a labda


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-30 14:30
OTP Bank Liga, 26. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
MTK Budapest
2-1
2-0
Kisvárda Master Good
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
2024-03-17 17:30
OTP Bank Liga, 25. forduló