A végkifejlet bármilyen lehet

2021-03-05 11:02:17
VLA

A párhuzamosan versenyző két élvonalbeli akadémiai csapatunkból csak a nagyobbak lépnek pályára – BEHARANGOZÓ

A legutóbbi négy meccséből hármat is megnyerő, egyet pedig döntetlenre adó Várda LA U15-ös csapata a Vasas Kubala Akadémia otthonában aratott két héttel ezelőtti siker (2–1) után újabb fővárosi ellenfél otthonába látogat, ezúttal az Újpesti TE-hez. A szombati mérkőzés előtt tíz pont és négy helyezés a távolság a két csapat között – az UTE javára.

„A tabella ötödik helyezettjéhez látogatunk, de hasonló erősségű csapatnak érzem, mint a miénket, a jelenlegi különbség abból is adódik, hogy ellenfelünk négy meccsel többet játszott nálunk – fogalmazott Szabó Balázs, a VLA U15-ös legénységének edzője. – Egyébként is miénk a mezőny legkevesebb lejátszott mérkőzéssel rendelkező csapata. A hazai pályán játszott mérkőzés három hármas eredményt hozott, hasonlóan kiegyenlített csatára számítok most is, minden lehetséges végkifejlettel. Van sérült és eltiltott játékosunk is, az fogja megmutatni a csapat erejét, hogy ilyen helyzetben miként tudunk futballozni. A válogatott összetartáson szereplő három futballistánk, Ésik Ákos, Kereszti Mátyás és Racskó Márk a csütörtöki edzéstől kezdve állt rendelkezésre, őket nyilvánvalóan új impulzus érte a hét elején, feldobott állapotban tértek vissza. Pozitív, hogy csapatunkból ennyi ember képben van a válogatottnál, hiszen rajtuk kívül a sérült Kovács Kornél is kerettag. Ez nemcsak nekik, hanem a többiek számára is motiváló lehet.”

Az U15-ösökkel párhuzamosan versenyző U14-es csapatunk újpesti mérkőzését – a hazaiak kérésére – későbbi időpontra halasztották. A két korosztály együtt legközelebb március 9-én, kedden lép pályára, amikor a Mol Fehérvár FC csapatait látják vendégül.


MLSZ ORSZÁGOS U15, 18. FORDULÓ

Szombat, 10.00: Újpesti TE (5.)–Várda LA (9.)


Latest match
Kecskeméti TE
1-0
0-0
Kisvárda Master Good
Kecskemét, Széktói Stadion
2023-05-26 18:15
OTP Bank Liga, 33. forduló