A védelmi vonalakat kell átjátszani

2020-09-08 11:00:09
Kisvárda FC

Az őszi szezon utolsó hétközi fordulója vár tartalékcsapatunkra, amely szerdán Cegléden lép fel – BEHARANGOZÓ

Nagy a tempó az augusztus elején indult NB III-as bajnokságban, hiszen szeptember közepére, vagyis ennek a hétnek a végére elérjük a szezon felét. Szerdán újra pályára lép a teljes mezőny, így a Keleti csoportban szereplő Kisvárda Master Good II is. Ez lesz az utolsó hétközi forduló az őszi szezonban, csapatunk 16.30-tól Cegléden lép pályára. Vagyis a Jászberény, a Tiszaújváros és az Eger után újabb közelmúltbeli NB II-es csapat lesz az ellenfelünk.

„Azért sok változás történt a ceglédi keretben azóta, hogy búcsút intettek a másodosztálynak, de így is több, magasabb osztályt megjárt, rutinos futballistájuk van – jellemezte a Ceglédet Szabó Balázs, tartalékcsapatunk edzője. – Jól indult számukra a bajnokság, aztán zsinórban több vereség is becsúszott nekik, négy kudarc után legutóbb már nyerni tudtak. Célfutballt játszó csapatról van szó, amelynek a védelmi vonalait át kell tudnunk játszani, ez vezethet majd a sikerhez. Az Egerhez hasonló a stílusuk, legutóbb a védekezéssel nem volt gond, hiszen kapott gól nélkül hoztuk le a mérkőzést, bízom benne, hogy ez most is így lesz, és ha javul a támadójátékunk, valamint értékesítjük a legutóbb meglévő helyzeteinket, amelyek közül egyet-kettőt nyugodtan nevezhettünk ziccernek is, akkor megszerezhetjük a győzelmet is.”

Csapatunk négy forduló óta nyeretlen, de három játéknap óta veretlen is, hiszen egymást követő három döntetlent játszott. Aktuális lenne egy újabb győzelem, nemde?

„Ez így van, és ha azt nézzük, hogy idegenben talán jobban szerepelünk, mint hazai pályán, akkor bizakodóak lehetünk – így Szabó Balázs. – Két győzelem és egy döntetlen az idegenbeli mérlegünk, jó lenne ezt tovább javítani. A csapat is kezd összeszokni, lejátszottunk már annyi meccset, hogy ebben is lehet reménykedni, egyre jobban megismerik egymást az NB III-as kerethez tartozók, és azokkal is nagyobb az összhang, akik az első keretből érkeznek hozzánk.”

Néhány éve a Cegléddel még az első csapatunk versenyzett, és bizony volt olyan, amikor a Cegléd ejtette ki az NB II-ből a Kisvárdát, ennélfogva a 2014-2015-ös sorozatban a Pest megyei rivális szerepelt magasabb osztályban. Most viszont a kisvárdai tartalékcsapat van azon a szinten, mint a CVSE első csapata, amely a bajnokság eddigi szakaszában három ponttal gyűjtött többet, mint a mieink.


NB III KELETI CSOPORT, 9. FORDULÓ

Szerda, 16.30: Ceglédi VSE (9.)–Kisvárda Master Good II (11.)

Cegléd, Zsengellér Gyula Sporttelep, v.: Molnár R.


next match
Vasas FC
Kisvárda Master Good
Budapest,Illovszky Rudolf Stadion
2024-07-28 19:00
MerkantilBank Liga, 1. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló