A török bajnokkal is játszunk

2023-06-26 17:25:23
Kisvárda FC

Módosult az ausztriai edzőtáborozásunk időpontja, miután a Galatasaray elleni edzőmeccs is a programba került.

Nem akármilyen lehetőséghez jutott klubunk: a török bajnok Galatasaray ellen játszhat felkészülési mérkőzést az ausztriai edzőtáborozása alatt. Ehhez módosítani kellett a kinntartózkodás időpontját, és miután ez megtörtént, a felek alá is írták a nemzetközi szabályoknak megfelelő szerződést.

Eredetileg július 10-én utaztunk volna Németújvárba (Güssing), de a törökök meghívása éppen arra az időpontra esett. Emiatt két nappal hamarabb, július 8-án kelünk útra, és ugyanúgy 20-áig maradunk, mint eredetileg. A Galatasaray elleni mérkőzésre pedig 10-én, hétfőn 19.30-kor kerül sor Grazban, az osztrák élvonalbeli SK Sturm Graz otthonában, a UPC Arénában – vélhetően jelentős szurkolói érdeklődés mellett.

Az önmagában is szenzációs hír jelentősége akkor értékelődik fel még jobban, ha számba vesszük, milyen múlttal és jelennel bír a Galata. A csapat 65 idényt töltött eddig a török élvonalban, 23-szoros bajnok, 18-szoros kupagyőztes, 16-szoros török szuperkupa-győztes (valamennyi mutatóban rekorder a hazájában), egyszeres UEFA- és európai szuperkupa-győztes, utóbbi címeket 2000-ben hódította el. A török bajnokságot a 2022-2023-as szezonban is megnyerte, így 2019 után foglalhatta el újra a trónt. A Galatasaray Bajnokok Ligája-induló, a selejtező második körében kapcsolódnak be a küzdelmekbe.

A keret összértéke a mértékadónak számító Transfermakt szerint 182 millió euró, legértékesebb játékosa a télen az olasz AS Romától 15 millió euróért szerződtetett olasz Nicoló Zaniolo, aki a Transfermarkt szerint 27 millió eurót ér. Az elmúlt idényben a Galatasaray-ban játszott a Paris SG-től kölcsönvett Mauro Icardi, aki 22 találattal lett a csapat házi gólkirálya a bajnokságban. Tagja a csapatnak továbbá az Arsenaltól igazolt uruguayi-spanyol Lucas Torreira, a Portótól megszerzett portugál Sérgio Oliveira, az olasz Napolitól igazolt belga Dres Mertens vagy a dán védő, Victor Nelsson – hogy csak a legnagyobb neveket említsük. A kaput a rutinos csapatkapitány, az uruguayi-olasz Fernando Muslera védi.

Vélhetően a sztárok közül is többen pályára lépnek ellenünk. Ízlelgessük tehát: július 10-én Grazban Galatasaray–Kisvárda Master Good mérkőzést rendeznek...


A borítófotón: A Galatasaray játékosai így ünnepelték június 4-én a megszerzett bajnoki címüket

Fotó: AFP


next match
Vasas FC
Kisvárda Master Good
Budapest,Illovszky Rudolf Stadion
2024-07-28 19:00
MerkantilBank Liga, 1. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló