A szögletek, a szögletek...

2023-10-29 17:45:28
Kisvárda FC

A négyből három gól sarokrúgás után született Pakson, abból kettőt mi kaptunk. HELYSZÍNI BESZÁMOLÓ

A második helyről várta vasárnapi ellenfelünk, a Paks az első kör utolsó fordulóját – az érzés ismerős, tavaly-tavalyelőtt mi voltunk hasonló helyzetben ilyenkor. Ezzel szemben a mi fellépésünk előtt a Mezőkövesd MTK elleni győzelme (1–0) azt jelentette, hogy visszacsúsztunk az utolsó helyre, igaz, a Zalaegerszeg szombati veresége (1–3 Kecskeméten) lehetőséget adott arra, hogy akár a kieső helyekről is elkerüljünk.

Két ünnepeltünk volt a mérkőzés napján: Sandro Tomic kapusedző 51 éves lett, Bohdan Melnik pedig a 150. NB I-es meccsére készült – ő az első futballista, aki kisvárdaiként elérte ezt a számot.

Az első negyedóra kiegyenlített futballt és két kisvárdai szögletet hozott, aztán kiderült, ahogy a ZTE, mi sem ússzuk meg gól nélkül a paksiak sarokrúgásait. Szabó János juttatta előnyhöz a Paksot, eredménykényszerbe hozva csapatunkat. A legközelebb Driton Camaj 18 méteres lövésénél jártunk az egyenlítéshez, de Szappanos Péter védett, majd már túl voltunk a jelzett kétperces hosszabbításon, amikor újabb szögletből kaptunk gólt – egészen tragikomikusat, hiszen a gólszerző, Windecker József lövése előtt három kisvárdai ért a labdába.

Alig kezdődött el a második félidő, amikor tizenegyeshez jutott a Paks, de a korábbi gólkirály Hahn János lövésér Kovács Marcell védte. A támadó nem sokkal később a lécet találta telibe, majd Kovács Marcell előbb Skribek Alen, aztán Mezei Szabolcs veszélyes szabadrúgása után tisztázott.

A mi gólunk is szögletből jött össze, Balogh Norbert egymást követő második mérkőzésen talált be, így a hajrá nyílt maradt. Közvetlenül a szépítés után Enes Alic lábak között elsuhanó lövését védte Szappanos, majd Böde Dániel lövését blokkolták védőink. Ötvös Bence lövése után megzörrent a háló, de csak hátulról, mindenesetre ekkor már nem álltunk messze az egyenlítéstől. De csak addig, míg egy labdaszerzés utáni kontrából Mezei Szabolcs be nem biztosította a hazaiak győzelmét.


OTP BANK LIGA: 11. FORDULÓ

PAKSI FC–KISVÁRDA MASTER GOOD 3­–1 (2–0)

Paks, Paksi FC Stadion, 2078 néző, v.: Káprály (Becséri, Rózsa)

PAKS: Szappanos – Kovács K., Lenzsér, Kinyik, Szabó J., Silye (Osváth, 82.) – Papp K., Windecker – Mezei Sz. (Bőle, 82.) – Skribek (Szabó B., 67.), Hahn (Böde, 67.). Vezetőedző: Bognár György

KISVÁRDA: Kovács M. – Cipetic, Jovicic, Széles, Vida K. (Alic, a szünetben) – Melnik (Czékus, 90.), Ötvös – Navrátil (R. Stefan, 73.), Makowski (Nikolov, a szünetben), Camaj (Ilievszki, 53.) – Balogh N. Vezetőedző: Mátyus János

Gólszerző: Szabó J. (1–0) a 16., Windecker (2–0) a 45+3., Balogh N. (2–1) a 74., Mezei Sz. (3–1) a 80. percben


A fontosabb események

16. perc: Skribek baloldali szöglete után középen Lenzsér fejelte le a labdát, amit a földről felpattanva Szabó János ugyancsak fejjel, két méterről a kapu jobb oldalába továbbított, 1–0.

45+3. perc: Újabb Skribek-szöglet balról, beívelése után a labda középen Jovicicről Melnikre, onnan Széles hátára pattant, így került Windecker elé, aki három méterről ballal a jobb alsó sarokba lőtte, 2–0.

51. perc: Skribek túloldalra ívelt szabadrúgásából Szabó János ballal egyből a kapu elé passzolt, az ötös sarkánál pedig Lenzsért buktatta Ötvös. A tizenegyesből Hahn jobbal a kapu jobb oldalát vette célba, de Kovács Marcell kiütötte a labdát.

74. perc: Nikolov jobboldali szöglete után Ilievszki fejelt nyolc méterről, Szappanos kiütötte a jobb sarokba tartó labdát, amelyre Balogh Norbert eszmélt leghamarabb, és ballal három méterről a jobb alsó sarokba lőtte, 2–1.

80. perc: Mezei szerelte Melniket a félpályánál, majd Böde elé passzolt, ő egyből indította Mezeit, aki a tizenhatoson belülre érve, 14 méterről ballal a bal alsó sarokba lőtte a labdát, 3–1.


next match
Vasas FC
Kisvárda Master Good
Budapest,Illovszky Rudolf Stadion
2024-07-28 19:00
MerkantilBank Liga, 1. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló