A számolgatásnak még nincs itt az ideje

2018-04-09 11:00:04
Kisvárda FC

A szolnoki győzelem után nem is tért haza a kisvárdai futballcsapat, amely hétfőn Gyirmót felé vette az irányt.

Ha a Vác elleni győzelem azért volt fontos a Kisvárda Master Good NB II-es csapata számára, mert a második, még feljutó helyre esélyes riválisai kivétel nélkül nyertek, akkor a vasárnapi, szolnoki sikernek (1–0) attól nagy a jelentősége, mert a forduló előtt az 1–5. helyen álló csapatok közül egyedül a várdaiak gazdagodtak három ponttal. De vajon mit befolyásolt mindaz, hogy a Várda már a többi eredmény ismeretének birtokában lépett pályára?

– Semmit, ugyanis a játékosok nem tudták a többi eredményt – felelte Kondás Elemér vezetőedző. – Ki kellett kapcsolniuk a telefonjaikat, így csak a mérkőzés után tudták meg, hogy mit játszottak a riválisok. Nem jó, amikor a forduló utolsó meccsét kell játszanunk, hiszen nyomás is nehezedhet ránk, illetve akár el is kényelmesedhetnénk, ha jól alakulnak az eredmények, de ennek igyekszünk elejét venni azzal, hogy csak a magunk meccsére koncentrálnunk. Márpedig győzelmi reményekkel érkeztünk Szolnokra, amit sikerült is megvalósítani.

Méghozzá a Szolnok–Kisvárda meccseken megszokottakhoz képest ellentétes karakterű összecsapáson, hiszen korábban potyogtak a gólok a két csapat mérkőzésein (nyert már a Várda 3–1-re a Tisza-partján, ahol kapott már ki 4–2-re és 3–2-re, ősszel pedig Kisvárdán győzött 3–2 a MÁV FC), ezúttal viszont egyetlen remek fejes elég volt a sikerhez. No meg az, hogy Zöldesi Illés büntetőt védjen – ebben a bajnokságban már a negyediket az ellenfelek öt próbálkozásából.

– Az első félidőben nem alakult ki folyamatos játék – állapította meg Kondás Elemér. – Felkészültünk rá, hogy a szolnokiak majd ívelgetnek Olasz Dénesre, és az általa elfejelt labdát igyekeznek begyűjteni. Ezekből nem alakult ki sok helyzet, a második félidő pedig már egyértelműen a miénk volt. Megtartottuk a labdát, helyzeteket dolgoztunk ki, és ezekből Horváth Zoltán szép fejesével a győztes gólt is elértük. Utána persze kellett az egész meccsen stabilan védő Zöldesi Illés bravúrja, de úgy látszik, kapusunkra lehet számítani a tizenegyeseknél. Szomorú lettem volna, ha elúszik a győzelem, mert rászolgáltunk a három pontra, amely nagyon értékes.

No, de mennyire is? Ki lehet már mondani, hogy nagyon közel az álom megvalósulása?

– Nem foglalkozunk ezzel – felelte Kondás Elemér. – Számolgatni ráérünk akkor, amikor már annak a közelébe értünk, hogy meghúzhatják alattunk a vonalat, de addig rendre a következő feladatra, így most aktuálisan a szerdai gyirmóti meccsünkre koncentrálunk.

A csapat a vasárnap késő esti mérkőzés után nem is tért vissza Kisvárdára, hanem az éjszakát Szolnokon töltötte, és onnan kelt útra hétfőn Gyirmótra, hogy minél jobban fel tudjon készülni a 23. fordulóból elhalasztott mérkőzésre.


next match
Paksi FC
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Kisvárda Master Good
4-3
4-0
Mezőkövesd Zsóry FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-05-12 14:15
OTP Bank Liga, 32. forduló