A szabadság utolsó teljes hete

2023-06-12 20:11:50
Kisvárda FC

Június 19-én kezdődik a felkészülés, ismét lesz ausztriai edzőtábor.

Az OTP Bank Ligában hatodik helyen végzett csapatunk május 26-án fejezte be szereplését a 2022-2023-as szezonban, tehát hétfőn a nyári szabadság harmadik hete kezdődött meg játékosaink számára. Egyben az utolsó is, hiszen a jövő hét elején, június 19-én már kezdődik a felkészülés a 2023-2024-es idényre. A következő bajnokság első fordulóját július utolsó hétvégéjén rendezik.

Ami a menetrendet illeti, a felkészülés első három hetében hazai körülmények között készül a csapat, majd július 10. és 20. között ausztriai edzőtáborozás következik, ezúttal Güssingben, vagyis a burgenlandi tartományban található Németújvárban. Ott a tervek szerint három edzőmeccset játszunk, de már úgy utazunk el a táborba, hogy itthon is lesznek felkészülési mérkőzések a lábakban. Ezeknek a meccseknek a nagy részét már lekötöttük, de akkor válik hivatalossá a program, amikor valamennyi mérkőzésről aláírt szerződés lesz – a szabályoknak megfelelően.

Vannak játékosaink, akiknek még meg sem kezdődött a szabadság, hiszen számítanak rájuk hazájuk válogatottjában. Driton Camaj és Danijel Petkovics a montenegrói nemzeti csapatba kapott meghívót, és a magyarok elleni, szombati, podgoricai Európa-bajnoki-selejtezőre készül honfitársaival. Montenegró a következő, június 20-i körben szabadnapos lesz, de így sem marad meccs nélkül, akkor a csehekkel vívnak barátságos összecsapást Camajék.

Mario Ilievszki Észak-Macedónia U21-es válogatottjába kapott meghívást, és csütörtökön Örményország, 20-án pedig Málta korosztályos legjobbjai ellen lépnek pályára – mindkétszer Szkopjéban. A válogatottban érintett játékosaink néhány nap késéssel kapcsolódnak majd be a kisvárdai felkészülésbe.

Házi gólkirályunk, Jasmin Mesanovic a portugálok és a luxemburgiak elleni Eb-selejtezőre készülő bosnyák válogatott biztonsági tartalékjai között kapott helyet, és a felkészülés megkezdése után hétfő esti állapot szerint nem kellett csatlakoznia Bosznia-Hercegovina legjobbjai közé.


A borítófotón: A 2021-eshez és a tavalyihoz hasonlóan újra Ausztriában edzőtáborozik majd a csapat


next match
Kisvárda Master Good
Zalaegerszegi TE FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-02 14:30
OTP Bank Liga, 23. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Tiszakécskei LC
0-3
0-0
Kisvárda Master Good
Tiszakécske, Városi Sportcentrum
2024-02-28 18:00
Mol Magyar Kupa, nyolcaddöntő