A suliban ötös, a pályán hatos

2018-09-27 15:33:30
Kisvárda FC

Az U15-ös akadémiai csapatunkhoz a nyáron érkezett Bokor Márk szépen termeli a gólokat.

Öt forduló eltelte után a Várda LA játékosa, Bokor Márk vezeti az U15-ös bajnokság góllövőlistáját a II. osztály észak-keleti csoportjában. A bajnokságban is élen álló csapatunk csatárának különösen az elmúlt két meccsen jött ki a lépés: a DEAC ellen hatszor volt eredményes, a másik debreceni csapat a DSI hálóját négyszer vette be. Azt a két meccset 9–1-re, illetve 10–0-ra nyerte meg a VLA.

„A nyáron Tokajból érkeztem Kisvárdára – mesélte Bokor Márk (képünkön), hogy miként is került az akadémiánkra. – Taktaharkányiak vagyunk, a Tokaj csapatában játszottam, és a szüleimet hívták fel, hogy felfigyeltek a játékomra. Hogy hol és mikor, azt magam sem tudom… A családdal együtt úgy döntöttünk, hogy belevágunk, hiszen nem akármilyen körülmények között fejlődhetek tovább. Most már bevallhatom, a beilleszkedésemmel voltak gondok, az első két hét nagyon nehéz volt. Először kerültem távolabb a családomtól, gyötört a honvágy, az iskolaváltás is bizonytalansággal töltött el. A szüleim és edzőim, Virágh Pista bácsi valamint Kovács Jani bácsi tartották bennem a lelket. De most már minden rendben van, a suliban, a koliban és a klubnál jól érzem magam, az iskolában négyes-ötös jegyeket kapok és a játék is jól megy.”

Olyannyira, hogy a futballpályán még az iskolában kapott jegyeket is sikerült felülmúlni egy négyessel meg egy hatossal. Van kedvenc az utóbbi tíz gól közül? És korábban sikerült ilyen tempóban termelni a gólokat?

„A kedvenc gólom a DEAC elleni volt, amikor a beadást felugorva, sarokkal továbbítottam a kapuba – felelte Márk, aki a Somogyi Rezső Általános Iskola nyolcadikos diákjai is egyben. – Korábban a Tokaj csapatában egy bajnokságban harminckilenc gólig jutottam, ez a rekordom, de az csak megyei sorozat volt. Minden vágyam, hogy felnőtt futballista váljon belőlem, ezért is hoztam meg az áldozatot, hogy Kisvárdára kerülve csak hetente-kéthetente láthatom a szüleimet. De tudom, hogy meglesz ennek a munkának a gyümölcse, szeretnék majd bajnoki meccsen, kisvárdai színekben a csodaszép új stadionban meccseket játszani, gólokat lőni.”

Úgy legyen!


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-05-12 14:15
OTP Bank Liga, 32. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
Puskás Akadémia FC
4-2
2-1
Kisvárda Master Good
Felcsút, Pancho Aréna
2024-05-04 15:30
OTP Bank Liga, 31. forduló