A stabilitással nem volt baj

2024-01-19 17:56:34
Kisvárda FC

Nem született gól a koszovói rivális elleni első törökországi edzőmeccsen – BESZÁMOLÓ

Branimir Cipetic kisebb bokasérülés, Czékus Ádám pedig derékbántalmak miatt volt kénytelen kihagyni a pénte délután játszott első törökországi edzőmeccsünket, Sidében, így éppen két sornyi mezőnyjátékosunk várt bevetésre. Az ellenfél a koszovói élvonalbeli bajnokság hetedik helyezettje, az FC Feronikeli volt.

A mérkőzés gólnélküli döntetlennel ért véget, holott már a harmadik percben gólt szerezhetett volna Jaroslav Navrátil, de közeli lövése után védett az ellenfél kapusa. A folytatásban is mi domináltunk, Navrátil még kétszer helyzetbe került, és Driton Camajnak is volt egy veszélyes lövése, a túloldalon pedig egy nagyobb lehetőséget alakítottak ki a koszovóiak.

A szünetben végrehajtott sorcsere után is a Kisvárda maradt az aktívabb, a legnagyobb lehetőséget Milos Szpaszics puskázta el a hajrában, amikor Rafal Makowski átadását lőtte közelről mellé. Ebben a játékrészben bemutatkozott új szerzeményünk, a horvát Bernardo Matic, akivel stabilabb lehet a hátsó alakzatunk – ezzel most sem volt gond az egész mérkőzésén.

Csapatunk legközelebb hétfőn lép pályára, akkor a szlovén NK Mura lesz az ellenfél.


ELŐKÉSZÜLETI MÉRKŐZÉS

KISVÁRDA MASTER GOOD–FC FERONIKELI (koszovói) 0–0

Side

KISVÁRDA. 1. félidő: Petkovics – Melnik, Lippai, Széles, Körmendi – Nikolov, Ötvös – Navrátil, Mesanovic, Camaj – Ilievszki. 2. félidő: Kovács M. – R. Stefan, Jovicic, Matic, Alic – N. Ponomarenko, Lucas – Makowski, Balogh N., Vida K. – Szpaszics


A borítófotón: Bernardo Matic először játszott kisvárdai színekben


next match
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Kecskemét, Széktói Stadion
2024-03-09 15:15
OTP Bank Liga, 24. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Kisvárda Master Good
1-0
1-0
ZTE-FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-02 14:30
OTP Bank Liga, 23. forduló