A pizzánál kicsit nagyobb a tét

2022-05-14 07:56:47
Kisvárda FC

Nem pusztán az ezüstöt akarja megszerezni a csapatunk, hanem meg akarja nyerni a bajnokság utolsó mérkőzését. BEHARANGOZÓ

2019. május 19.: Az OTP Bank Liga utolsó, 33. fordulója. A szezon előtt abszolút újonc Kisvárda Master Good számára tét a bennmaradás, sorsa a saját kezében, 2–1-re legyőzi a Mezőkövesdet és a kilencedik helyen végez.

2020. június 27.: A pandémiával sújtott idény végén, az OTP Bank utolsó, 33. fordulójában a Kisvárda számára megint a bennmaradás a tét, sorsa újra a saját kezében. A csapat 2–0-ra nyer Diósgyőrben, a nyolcadik helyen végezve harcolja ki a következő évi élvonalbeli szereplés lehetőségét.

2021. május 9.: Az OTP Bank Liga utolsó fordulóját újra nézők előtt rendezik, a Kisvárda három fordulóval a vége előtt bebiztosította a bennmaradását, biztos ötödikként fogadja az előtte végző Paksot és legyőzi 5–1-re.

2022. május 15.: Az utolsó fordulóra kanyarodva csapatunk a második helyen áll, emberi számítás szerint egy pont is elegendő annak megőrzéséhez. Más tehát a tét, mint a korábbi években, miközben az érem már biztos. A színét ezüstre lehet fényesíteni a vasárnap 16 órakor kezdődő Zalaegerszeg elleni mérkőzésen. Ja, és az is kötelez, hogy a korábbi három NB I-es évében rendre megnyerte utolsó fordulós meccsét a csapat.

„Eddig még nem fordult elő a csapattal, hogy a második hely a tét a számára a záró fordulóban, így az utolsó hét sem úgy telt, ahogy a korábbi években – mondta az ilyen téren sok tapasztalattal rendelkező vezetőedző, Erős Gábor. – Kellemes az ilyen teher, hiszen azt már sikerült elérnünk, hogy biztosan a top háromban végzünk, ezáltal indulni fogunk az Európa-konferencialigában. Arra hívtam fel a játékosok figyelmét, hogy ennek a helyzetnek élvezzék ki minden pillanatát, a kellemes teher pedig arról szól, hogy ha sikerül itthon tartanunk a három pontot, akkor minden eredménytől függetlenül a második helyen végzünk, ami elképesztően komoly eredmény.”

Meg sem fordul tehát a csapat tagjainak a fejében, hogy az ikszet őrizgetve, döntetlennel harcolja ki ezt a klubtörténeti eredményt?

„Ahogy többször jeleztem már, sportemberként mindig minden mérkőzést meg szeretnénk nyerni, ha egymás között egy kóla vagy egy pizza a tét, akkor is, hiszen a sport, a foci erről szól – felelte a vezetőedző. – Nem azt számolgatjuk, hogy a döntetlen is elég lenne, abban sem bízunk, hogy vereség esetén a Felcsúton játszó Honvéd besegít, csak azzal foglalkozunk, hogy itthon megnyerjük ezt a mérkőzést, és együtt tudjunk ünnepelni a szurkolóinkkal.”

Az Újpest elleni legutóbbi hazai mérkőzés élvezeti értékét is növelte, hogy gyakorlatilag telt ház előtt játszottak a csapatok. Most is hasonló lesz a helyzet, így nyilván még jobb teljesítményre sarkalható a csapat.

„Ez egyértelműen így van, a pandémia időszaka alatt azt is megtapasztalhattuk, hogy nézők nélkül nem olyan a futball, mint tömött lelátók előtt – így Erős Gábor. – Természetesen nagyon örülünk annak, hogy telt ház előtt játszhatunk, még akkor is, ha kisebb a stadionunk, de így is nagyon jó hangulat várható, és a játékosok számára sem mindegy, hogy hazai pályán, ilyen körülmények között vihetik végbe ezt a hatalmas tettet. Nem lesz azért könnyű dolgunk, mert ugyan a Zalaegerszeg most hullámvölgybe került, de amúgy nagyon jól szervezett csapatnak tartom. Kicsit veszélyes is számunkra a helyzet, hiszen tét nélkül, felszabadultan játszhatnak. Ezért kell az első perctől kezdve nagyon komolyan vennünk a mérkőzést, hogy ellenfelünk azt érezze, itt most nincs esélye.”

A fotón: Driton Camaj PAkson szerzett góljával szereztük meg a bajnokságban a 15. győzelmünket


MÁSODIK HELYEN VÉGEZ CSAPATUNK, HA...

– ...legyőzi a Zalaegerszeget.

– ...döntetlent játszik a Zalaegerszeggel, miközben a Puskás Akadémia nem nyer legalább hatgólos különbséggel a Honvéd ellen.

– ...veszít a ZTE ellen és a Puskás Akadémia nem tudja legyőzni a Honvédot.


A borítófotón: A biztos dobogót és nemzetközi kupaindulást már megünnepelte a csapat, de vasárnap is lehet majd minek örülni

Fotó: Móricz Csaba


next match
Kisvárda Master Good
Paksi FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-02-25 15:00
OTP Bank Liga, 22. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Mezőkövesd Zsóry FC
1-2
1-1
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd, Városi Stadion
2024-02-17 15:30
OTP Bank Liga, 21. forduló