A pálya már igényelné a terhelést

2020-04-10 06:15:18
Kisvárda FC

Ugyanúgy gondozzák a stadion gyepét, mintha bajnoki időszak lenne.

A minap az AFP hírügynökség világgá kürtölt egy olyan fotót, amelyen a német Schalke 04 csapatának kétségkívül impozáns stadionjában nyírják a füvet, jelezve, hogy már készen állnak a bajnoki folytatásra.

Nos, büszkén újságolhatjuk, hogy a fotón látható gépek Kisvárdán, a Várkerti Stadionban is rendelkezésre állnak, sőt, a hozzáértők szerint a miénk egy kiadással már újabb fűnyírók, amelyek könnyebb súlyuknál fogva nem tesznek kárt a stadion talajában.

Ettől is fontosabb azonban, hogy nálunk is dolgoznak a gépek. Nem mintha a bajnoki folytatás olyan közeli volna, de ez az időszak arra lehetőséget biztosított, hogy a Várkertben valamennyi pálya állapota megfelelő minőségű legyen. Serényen dolgoznak is a pályamunkások, megy a locsoló, és tényleg szépen sarjad a gyep, amely szép zöld színben pompázik az edzőpályákon is.

„Februárban hatalmas igénybevételen esett át a stadion játéktere, hiszen a csapadékos hónapban négy meccset is itthon játszottunk – kezdett bele a mondandójába Vakarcs Ferenc pályamester. – A sajnálatos események miatt halasztás lehetőséget adott, hogy kijavítsuk a gyepszőnyegben meglévő hibákat, felülvetettük a kapu előtti területeket, és bár ott még nem érte magát utol a fű, de a játéktér többi része hibátlan. Ugyanúgy gondozzuk, mintha bajnoki időszak lenne, locsoljuk, és kétnaponta nyírjuk. Azt is mondanám, hogy már igényli a terhelést, hiszen ez az az időszak, amikor a fű gyorsan vegetál, a gyökere megerősödik, és szinte nem is tud kifordulni a helyéről. Rendbehoztuk a vár oldalában található korábbi centerpályánkat is, amely az utóbbi években nagy igénybevételnek volt kitéve. És már-már játékra kész állapotban van a legújabban kialakított pályán, amely a műfüves játéktér mögött, a korábbi fesztiválterületen létesült.”

Csak térne már vissza minden a régi kerékvágásba…

Így dolgoznak a gépek a Schalke stadionjában…

Fotó: AFP

…és így Kisvárdán


Következő mérkőzés
Debreceni VSC
Kisvárda Master Good
Debrecen, Nagyerdei Stadion
2022-01-29 17:00
OTP Bank Liga, 18. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
Kisvárda Master Good
1-1
1-1
Puskás Akadémia FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2021-12-19 13:00
OTP Bank Liga, 17. forduló