A négy közé jutás a tét

2023-02-28 14:57:19
Kisvárda FC

Ilyenkor nem számít az osztálykülönbség, nehéz mérkőzésre számítunk Budafokon. BEHARANGOZÓ

Az egymást követő hatodik tétmérkőzésünket játsszuk fővárosi csapat ellen, a Budapest Honvéd (1–1), az ESMTK (kupa, 1–0), a Ferencváros (0–0), az Újpest (2–1) és a Vasas (2–2) után szerdán az NB II-es Budafoki MTE vendégei leszünk a Mol Magyar Kupa negyeddöntőjében.

Csapatunk 2015 és 2021 után harmadszor került be a legjobb nyolc közé a kupasorozatban, és a két évvel ezelőttihez hasonlóan másodjára jutna be annak elődöntőjébe. A Budafok is volt már elődöntős a közelmúltban, 2017-ben NB III-as legénységként jutott be a négy közé, ahol a Ferencváros elleni 8–0-s ás 4–2-es vereségekkel maradt alul. A BMTE jelenleg az NB II-ben a 11. helyen áll, a kupa előző körében az azt megelőzően a címvédő Ferencvárost kiejtő NB III-as Iváncsát búcsúztatta.

„A Budafok rendkívül szervezett csapat, támadásban és védekezésben egyaránt – jellemezte az ellenfelet Török László vezetőedző. – A keretében megvan az egyensúly a fiatal és a rutinosabb játékosok között. Mátyus János edzőkollégám, barátom személye a garancia arra, hogy a csapata azt a győztes mentalitást képviseli, amit ő maga is megtestesített játékosként, és immár vezetőedzőként. Az a lebeg előttünk, hogy a négy közé jussunk, az pedig kezd megszokottá válni, hogy a fővárosba kell utaznunk, még szerencse, hogy nem messzebb. Nagyon nehéz mérkőzésre számítunk, ilyenkor semmit nem számít az osztálykülönbség, legutóbb az NB III-as ESMTK otthonában is csak a hosszabbítás legvégén tudtuk kiharcolni a továbbjutást. A legjobb négy közé jutás a cél, ez mindkét csapatnak kellő motivációt biztosít. Aki eljut idáig, annak már csak egy cél lebeg a szeme előtt, hogy a Puskás Arénában döntőt játszhasson. Így vagyunk ezzel mi is és gondolom, a Budafok is. Bízom benne, hogy a szerdai mérkőzésen mi teszünk még egy újabb lépést ennek megvalósulása érdekében.”

A továbbjutás egy mérkőzésen dől el, amennyiben a 90 perc után döntetlent mutat az eredményjelző, akkor következik a kétszer 15 perces hosszabbítás, ha akkor sincs döntés, akkor pedig a tizenegyesrúgások.


A KÉT CSAPAT ÚTJA A NEGYEDDÖNTŐBE

BUDAFOKI MTE (NB II): –Bölcske (Tolna megyei I.) 2–1 (idegenben), –Szeged-Csanád GA (NB II) 1–0 (otthon, hosszabbítás után), –Iváncsa (NB III) 2–1 (i)

KISVÁRDA MASTER GOOD: –BVSC-Zugló (NB III) 2–0 (i), –Mosonmagyaróvár (NB II) 3–0 (i), –ESMTK (NB III) 1–0 (i, hosszabbítás után)


MOL MAGYAR KUPA: NEGYEDDÖNTŐ

BUDAFOKI MTE–KISVÁRDA MASTER GOOD

Budafoki MTE Sporttelep, Promontor u., szerda, 17.00

Vezeti: Zimmermann Márió (Márkus Tamás, Berényi Ákos – tartalékjátékvezető: Rúsz Márton)


A borítófotón: Jaroslav Navrátil is tagja volt annak a csapatnak, amely két éve az elődöntőbe jutott


next match
Kisvárda Master Good
Zalaegerszegi TE FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-02 14:30
OTP Bank Liga, 23. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Tiszakécskei LC
0-3
0-0
Kisvárda Master Good
Tiszakécske, Városi Sportcentrum
2024-02-28 18:00
Mol Magyar Kupa, nyolcaddöntő