A nagy visszatérők

2021-04-26 10:07:50
Kisvárda FC

Gosztonyi András tíz és fél, Rubus Tamás két és fél hónappal a műtétje után lépett újra pályára.

Amellett, hogy NB III-as legénységünk megnyerte (1–0) a vasárnapi, tiszafüredi mérkőzését, annak külön is lehetett örülni, hogy két, az első csapat keretéhez tartozó játékos is hosszú kihagyás után lépett pályára a soraiban.

Gosztonyi András a meccs utolsó negyedórájában jutott lehetőséghez, de ő tette meg a hosszabb utat a visszatéréséig, hiszen 320 nappal ezelőtt, tavaly június 9-én, a Mezőkövesd elleni NB I-es bajnokin szenvedett Achilles-ín-szakadást, és még aznap este meg is műtötték.

„Megmondom őszintén, nagyon jólesett ott toporogni az oldalvonalnál, és várni azt, hogy beállhassak, az pedig egészen felemelő, hogy játszhattam is – mondta a vasárnapi meccset követő kiadós hétfő délelőtti edzést követően Gosztonyi András. – A cél az, hogy visszatérjek az NB I-es csapatba, de ehhez a fokozatosság elvét be kell tartanunk. Most negyedóra jutott, bízom benne, hogy szerdán, a Salgótarján ellen még több, aztán ha esetleg úgy alakul, és az utolsó Paks elleni NB I-es meccsen számítanak rám csereként, arra is készen állok. De a lényeg, hogy a nyári felkészülés kezdetére legyek rendben százszázalékosan, ha ehhez az kell, hogy végigjátsszam az NB III-as bajnokságból hátralévő időt, akkor állok elébe.”

Tíz és fél hónap nagyon hosszú idő, ha az ember el van „tiltva” a munkájától, akkor különösen. Milyen stációi voltak ennek az időszaknak?

„Nem kívánom senkinek ezt a tíz és fél hónapot, különösen azt a részét, amikor segítségre szorultam a tisztálkodásban, amikor nem tudsz segíteni a családodnak, nem tudod a gyerekeket óvodába vinni, játszani velük – idézte fel a legnehezebb időszakot a csapatunkban több mint száz bajnoki meccsnél tartó szélső. – Aki komolyabban volt már sérült, az mind átélte ezt, miként azt is, hogy milyen nehéz fizikálisan utolérned magad és fejben lezárni a történteket. A múlt héten végig úgy hangoltam magam, hogy újra pályára lépek, abban az időben, ami nekem jutott, sikerült teljesen kizárnom a külső körülményeket, csak a játékra koncentráltam.”

Hogy idáig eljutott a játékos, azt nemcsak magának köszönheti.

„Ez egyértelmű, szeretnék is köszönetet mondani a klubnak, Révész Attila sportigazgatónak külön is, hogy mindenben támogatott, doktor Kósa Jenő csapatorvosnak, aki a műtétet elvégezte, a rehabilitációmat végző stábnak, Nagy Jáccó István rehabilitációs edzőnek, valamint a gyógytornászoknak, Papp Dórának, Szivák Virágnak és Szivák Zsófiának. És persze leginkább a családom tagjainak, akik a legnagyobb támaszt biztosították, továbbá a szurkolóknak és mindenkinek, aki csak egy jó szóval is bátorított.”

Rubus Tamás végigjátszotta a tiszafüredi meccset, azok után, hogy őt február 10-én műtötték meg lágyéksérvvel. Belső védünk legutóbb tavaly december 15-én, a Mol Fehérvár FC elleni idegenbeli évzáró bajnokin lépett pályára.

„Szó volt róla, hogy nem játszom végig a meccset, de folyamatos kontaktban voltam Kocsis János edzővel, és mivel nem fájt semmim és erővel is bírtam, meg a meccs hajrájában védekezésre kényszerülve talán szükség is volt rám az eredmény megtartása miatt, ezért végig a pályán maradtam – mondta a 131 nap után újra tétmérkőzést játszó, szintén kétgyermekes családapa, Rubus Tamás. ­– Arra talán már nincs reális esély, hogy a hátralévő két NB I-es meccsen lehetőséghez jussak, hiszen előttem van a sorban négy egészséges belső védő, ezért úgy készülök, hogy a tartalékcsapatunkban játszok még annyi meccset, amennyit tudok vagy amennyit játszanom kell még. Nincs ezzel semmi baj, amikor idekerültem, akkor is kellett néhány meccs az akkor még megye egyes második számú csapatunkban, hogy felépítsem magam, most, sérülésből érkezve ez különösen így van. Én is köszönetet mondok mindenkinek, aki segítette a felépülésemet.”


A borítófotón: A tiszafüredi meccs után elégedetten jöhetett le a pályáról Rubus Tamás (balra) és Gosztonyi András is


next match
Vasas FC
Kisvárda Master Good
Budapest,Illovszky Rudolf Stadion
2024-07-28 19:00
MerkantilBank Liga, 1. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló