A minőségi munka mindig kifizetődik

2024-06-25 15:55:41
Kisvárda FC

Az NB III-as csapatunk is elkezdte a felkészülést – bemutatjuk a tartalékgárda új edzőjét. FOTÓGALÉRIA

Első csapatunkkal egyidőben NB III-as tartalékcsapatunk is megkezdte a felkészülést a következő bajnoki szezonra. A legénységet – nagyobb részt – új stáb irányítja, amelynek élén Körtvélyesi István áll, ő a Puskás Akadémiától érkezett, ahol az elmúlt két évben az U19-es, előtte az U16-os korosztállyal szerzett bajnoki címet a kiemelt bajnokságban. Körtvélyesi István (borítófotónkon) munkáját asszisztensedzőként Csernijenko Ruszlan és Szilvási Zoltán segíti, a kapusedző Petranics Szergej maradt, míg az erőnléti felkészítésért Dudás Dániel felel.

„Játékosként győri nevelésnek számítok, az ETO-tól Gyirmótra kerültem, majd a Testnevelési Egyetem csapatához – kezdte a bemutatkozását a napok múlva 35 éves Körtvélyesi István, a Kisvárda Master Good II edzője. – Tizenhárom éve edzősködöm már, Újpesten öt esztendőt töltöttem el, ott a pre-akadémiának is voltam a vezetője, aztán Liszkai Dezső hívására átkerültem a Puskás Akadémiához, ahol az U14-esektől kezdve egészen az U19-ig több korosztálynál is dolgoztam, az elmúlt három évben előbb az U16-tal, majd kétszer az U19-cel nyertünk bajnokságot, utóbbinak köszönhetően kiléphettünk a nemzetközi porondra, az ifjúsági Bajnokok Ligájában szerepelhettünk. Most pedig itt vagyok, Révész Attila ajánlatán nem sokat gondolkodtam, tudtam, hogy jók itt a lehetőségek, nagyszerű csapattal és játékosokkal dolgozhatok a jövőben. Biztos vagyok benne, hogy közösen el tudjuk majd érni a kitűzött célokat.”

Tartalékcsapatunknál döntően utánpótláskorú játékosokkal dolgozhat együtt az új szakvezető, de a bajnokság jellegéből adódóan ez már felnőttfutball.

„Mindenképpen szerettem volna az utánpótlásból feljebb lépni olyan módon, hogy NB-s osztályban edzősködhessek – így Körtvélyesi István. – Ez nagyon jó alkalom és lehetőség erre, már csak azért is, mert kiválóak a körülmények és képzett futballistákkal dolgozhatok. Szóval, amikor azt terveztem, hogy szintet akarok lépni, akkor erre gondoltam.”

A klubok második csapatainál általában nem az eredményesség az elsődleges, de Kisvárdán mindenki nagyon tudott örülni az elmúlt bajnoki évben szerzett bronzéremnek, miközben a „nagyok” között többen is bemutatkoztak. Melyik tendencia folytatásának lehetne jobban örülni a folytatásban?

„Azt fogalmaztuk meg célként, hogy szeretnénk segíteni minél több játékos felfelé áramlását – felelte a szakvezető. – Vallom, hogy minőségi munka mindig magával hozza az eredményt, ahogy az tavaly is történt itt. A munka nem hazudik, az mindig kifizetődik. A keretből távozó játékosokaz utánpótlásból pótoljuk, az ő nevüket egyelőre még tanulom, de sokukra emlékszem, hiszen ellenfélként több korosztályban is összecsaptak a csapataim a Kisvárdával.”

Az NB III-as kerethez tartozó játékosok közül távozott Králik Péter, Sikorszki Bence, Bíró Roland és Kristófi Sándor, utóbbi az NB III egyik újoncához, a Mátészalkai MTK-hoz igazolt.


next match
Vasas FC
Kisvárda Master Good
Budapest,Illovszky Rudolf Stadion
2024-07-28 19:00
MerkantilBank Liga, 1. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló