A mi sorozatunk folytatódott

2019-06-12 20:43:38
VLA

A bajnokságot százszázalékos teljesítménnyel záró csapatok párharcának első, egri meccsén előnyhöz jutottak U14-eseink.

Ami azt illeti az egriek is megadták a módját az osztályozó mérkőzés körítésének, és a sokat látott, szép fekvésű, Szentmarjay Tibor Városi Stadionba vitték a Várda LA elleni U14-es osztályozó első felvonását. A párharc győztese harcolhat majd tovább a feljutásért.

A 400 néző (ennyien felnőtt NB III-as meccsre sem járnak a hevesi székhelyen) előtt megrendezett meccsen kezdetben a várdaiak tettek többet a továbbjutásért, letámadással hozták zavarba az egrieket. A megszerzett labdát azonban vagy pontatlanul játszották meg vagy kihagyták a helyzeteket. A legnagyobbat Oleksandr Kosovshchuk, aki az első félidő végén az éles szögből, üres kapura leadott lövés helyett választhatta volna a középre adást is.

A második játékrész elején kicsit magára húzta az egrieket a Várda, de amint rendezték a sorokat, Szasa Kosovshchuk ritkán látható nagy gólt lőtt kapásból, ballal 20 méterről. A VLA támadott tovább a második gólért, ám egy szögletét követő egri kontra végén a tizenhatos előterében szabálytalankodó Ivan Lukechát kiállították. Az esetért járó 17 méteres szabadrúgás után ide-oda pattogott a labda, végül a 0–0-nál nagy bravúrt bemutató Jóbi Vencel kapujába került, de már lesről.

A létszámhátrány megduplázta a várdaiak erejét, és Valentin Napuda gólja sem a semmiből érkezett. Így aztán a bajnokságot százszázalékos mérleggel záró csapatok nagy sorozata közül a kisvárdaiaké nem szakadt meg, holott ebben a bajnoki évben Puporka Dávid most először nem talált a kapuba (a hosszabbításban is lett volna rá lehetősége).

A párharc azonban cseppet sem lefutott, a visszavágót szombaton 17.30-tól a Várkerti Stadionban rendezik.


U14 II. OSZTÁLY OSZTÁLYOZÓ, 2. FORDULÓ, 1. MÉRKŐZÉS

Eger SE–Várda LA 0–2 (0–0)

VLA: Jóbi – Széll, Ténai, Lukecha, Juhász Dávid (Veress M.), Kosovshchuk (Dócs), Babych (Romanchuk), Adu, Vojtkó, Napuda (Jávor A.), Puporka. Edző: Kovács János

Gól: Kosovshchuk (64.), Napuda (74.). Kiállítva: Lukecha (69.)

Kovács János: – A legutóbbi párharcban léptünk egy picit álmaink megvalósulása felé, most valamivel nagyobbat, de még semmi sincs lefutva. Dolgozunk azért, hogy léphessünk még egyet, egy hatalmasat.


Következő mérkőzés
Ferencvárosi TC
Kisvárda Master Good
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló