A mi sorozatunk folytatódott

2019-06-12 20:43:38
VLA

A bajnokságot százszázalékos teljesítménnyel záró csapatok párharcának első, egri meccsén előnyhöz jutottak U14-eseink.

Ami azt illeti az egriek is megadták a módját az osztályozó mérkőzés körítésének, és a sokat látott, szép fekvésű, Szentmarjay Tibor Városi Stadionba vitték a Várda LA elleni U14-es osztályozó első felvonását. A párharc győztese harcolhat majd tovább a feljutásért.

A 400 néző (ennyien felnőtt NB III-as meccsre sem járnak a hevesi székhelyen) előtt megrendezett meccsen kezdetben a várdaiak tettek többet a továbbjutásért, letámadással hozták zavarba az egrieket. A megszerzett labdát azonban vagy pontatlanul játszották meg vagy kihagyták a helyzeteket. A legnagyobbat Oleksandr Kosovshchuk, aki az első félidő végén az éles szögből, üres kapura leadott lövés helyett választhatta volna a középre adást is.

A második játékrész elején kicsit magára húzta az egrieket a Várda, de amint rendezték a sorokat, Szasa Kosovshchuk ritkán látható nagy gólt lőtt kapásból, ballal 20 méterről. A VLA támadott tovább a második gólért, ám egy szögletét követő egri kontra végén a tizenhatos előterében szabálytalankodó Ivan Lukechát kiállították. Az esetért járó 17 méteres szabadrúgás után ide-oda pattogott a labda, végül a 0–0-nál nagy bravúrt bemutató Jóbi Vencel kapujába került, de már lesről.

A létszámhátrány megduplázta a várdaiak erejét, és Valentin Napuda gólja sem a semmiből érkezett. Így aztán a bajnokságot százszázalékos mérleggel záró csapatok nagy sorozata közül a kisvárdaiaké nem szakadt meg, holott ebben a bajnoki évben Puporka Dávid most először nem talált a kapuba (a hosszabbításban is lett volna rá lehetősége).

A párharc azonban cseppet sem lefutott, a visszavágót szombaton 17.30-tól a Várkerti Stadionban rendezik.


U14 II. OSZTÁLY OSZTÁLYOZÓ, 2. FORDULÓ, 1. MÉRKŐZÉS

Eger SE–Várda LA 0–2 (0–0)

VLA: Jóbi – Széll, Ténai, Lukecha, Juhász Dávid (Veress M.), Kosovshchuk (Dócs), Babych (Romanchuk), Adu, Vojtkó, Napuda (Jávor A.), Puporka. Edző: Kovács János

Gól: Kosovshchuk (64.), Napuda (74.). Kiállítva: Lukecha (69.)

Kovács János: – A legutóbbi párharcban léptünk egy picit álmaink megvalósulása felé, most valamivel nagyobbat, de még semmi sincs lefutva. Dolgozunk azért, hogy léphessünk még egyet, egy hatalmasat.


Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló