A meccset 3–2-re, a VAR-t 2–1-re buktuk el

2023-09-02 01:48:53
Kisvárda FC

Újpesten nagy küzdelemben veszítettük el a hatodik forduló nyitómeccsét. HELYSZÍNI BESZÁMOLÓ

A bajnokság hatodik meccsét is idegenben játszottuk, a cél az volt, hogy a Debrecen és a Diósgyőr után az Újpestet ne segítsük a tabella élére.

Meglepetéssel mindkét csapat szolgált a másiknak, mi visszaálltunk a négyvédős hadrendbe, az Újpest kicserélte a (tükör)szélsőit. Fel sem vették egymással a kesztyűt a csapatok, és már Jasmin Mesanovic akkora gólt lőtt, hogy füstölt, ráadásul ezzel ő lett a legeredményesebb kisvárdai labdarúgó az NB I-ben.

Sajnos, nem sokáig tartott ki az előny. aztán meg is szerezte a vezetést az Újpest. Beállt Balogh Norbert, átadásából az ötvenedik kisvárdai meccsét játszó Rafal Makowski büntetőt harcolt ki, amit a VAR mintegy öt perc várakozás után nem adott meg. Alaksandar Jovicic fejesből született egyenlítő gólját is ennyi ideig vizsgálta, és megadta a VAR, az Újpest győztes gólja az így született meg – magyar rekordot jelentő 14 percnyi ráadás maga után vonva.

Az eredmény nem változott. Veszítettünk, de ez vállalható volt, de jól nem tudni esni az ilyen.


OTP BANK LIGA: 6. FORDULÓ

ÚJPEST FC–KISVÁRDA MASTER GOOD 3–2 (1–1)

Szusza Ferenc Stadion, 3980 néző, v.: Andó-Szabó (Tóth V., Bornemissza)

ÚJPEST: Banai D. – Lirim R. Kastrati, Andzulasz, Fehér Cs. (Ganea, 69.), Tamás K. – Onovo, Mörschel – Csoboth (Pauljevics, 91.), Ljujics (Tajti M., 72.), Kiss T. (Hall, 69.) – Ambrose (Mack, 90.). Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics

KISVÁRDA: Petkovics – Cipetic, D. Kovacic, Jovicic, Széles – Lucas (Melnik, a szünetben), Ötvös – Navrátil (Camaj, 58.), Makowski (Vida K., 82.), Szpaszics (Balogh N., 58.) – Mesanovic (Körmendi, 96.). Megbízott vezetőedző: Gerliczki Máté

Gólszerző: Mesanovic (0–1) a 6., Ljujics (1–1) a 27., Ambrose (2–1) az 53., Jovicic (2–2) a 72., Mörschel (3–2) a 81. percben


A gólok története

6. perc: Cipetic jobboldali szöglete után a Tamás Krisztián által kivágott labdát Navrátil passzolta balra Mesanovichoz, aki balról befelé tolta a labdát, majd 18 méterről jobbal a bal felső sarokba lőtte, 0–1.

27. perc: Szpaszics tolta befelé a labdát a saját tizenhatosa előterében, a felszabadító lövésébe Ljujics tette bele a lábát, a labda Csoboth elé került, ő sarokkal Ljujics elé játszotta vissza, Jovicic beragadt, így nem volt les, a támadó pedig 13 méterről ballal a bal alsó sarokba lőtte, 1–1.

53. perc: Onovo a kisvárdai tizenhatos előteréből jobbra, Kastrati elé játszotta a labdát, ő középre adott, Ambrose pedig négy méterről ballal a jobb alsó sarokba pörgette, 2–1.

72. perc: Cipetic végzett el szabadrúgást balról, az újpesti térfél közepéről. Jobblábas beívelése után Jovicic kilenc méterről a jobb alsó sarokba fejelte a labdát, 2–2.

81. perc: Tajti baloldali, jobblábas szöglete után Petkovics keze felett átszállt a labda, az alapvonal közeléből Ambrose visszafejelte, amit Mörschel Jovicicet megelőzve, egy méterről jobbal a kapufa mellé, a bal alsó sarokba segítette, 3–2.


Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló