A maximumot adták és kapták

2018-04-03 12:20:35
Kisvárda FC

Erősödik a kisvárdaiakra nehezedő nyomás, élesedik a harc, ehhez hozzá kell szokni a bajnoki hajrában.

A kisvárdai győzelem akkor értékelődött fel igazán, amikor kiderült, hogy a másodosztály második helyen álló csapat közvetlen riválisai, vagyis a mögötte álló négy csapat (Nyíregyháza Spartacus, Gyirmót, Békéscsaba és Győr) is egyaránt három ponttal gazdagodott húsvétvasárnap. Egyúttal a Vác ellen szó szerint kiharcolt 1–0-s siker után sem dőlhet hátra a következő két (tévés)meccsét idegenben játszó társaság.

– Nagyon szervezetten játszott az ellenfél, és az is növeli a három pont értékét, hogy a jó erőkből álló Vácot sikerült legyőznünk – mondta a szokott eleganciáját a szakadó eső miatt sutba dobó, és tréningruhában, stoplis cipőben meccselő várdai vezetőedző, Kondás Elemér. – Az elsődleges célunk az volt, hogy nyerjünk, bármi áron, mindegy, hogy milyen formában futballozva. A vasárnap-szerda-vasárnap ritmusban játszott mérkőzésekre vonatkozóan az volt a célunk, hogy a lehető legtöbb pontot meg kell szereznünk, és mivel Békéscsabán ikszeltünk, ez előtt a meccs előtt már csak a hét pont vált elérhetővé. Ezt végül megszereztük, ami nem mondható rossznak.

A Cegléd elleni siker (3–1) ellenére a békéscsabai meccsre négy helyen is kicserélődött a várdai összeállítás. Aztán a vasárnapi fellépésre visszatértek a Cegléd elleni győzők – meglehet a körülményeket, a csúszós, mély talajú pályát is szem előtt tartva.

– Az időjárást is figyelembe kellett akkor vennünk, amikor néhány helyen játékosokat cseréltünk, de ez a stílusunkon nem változtatott, ugyanúgy próbáltunk előre menni, mint máskor – így Kondás Elemér. – Mindkét csapat igyekezett megnehezíteni a másik dolgát, ehhez hozzá kell szoknunk, mert ahogy közeledünk a bajnokság végéhez, úgy lesz még nagyobb a harc a pályákon. Érezzük, hogy nyomás alatt kell futballoznunk, de így is sikerült megszereznünk a győztes gólt. Ha a másodikat is elértük volna, esetleg Brana Ilics találata érvényes, akkor végleg eldőlt volna a három pont sorsa, így viszont a végéig izgulnunk kellett, és Zöldesi Illésnek is volt egy komoly védese a hosszabbításban a váciak utolsó esélyét jelentő szabadrúgásnál. Csalódott lettem volna, ha az a lövés beakad, mert összességében azért rászolgáltunk a három pontra.

Úgy tűnik, hogy Délczeg Gergely számára befejeződött az idény, mert a kisvárdai támadó Békéscsabán összeszedett sérüléséről kiderült, hogy minden bizonnyal elszakadt az elülső keresztszalagja. Egy olyan szituációban, amely során a játékvezető őt látta szabálytalannak…


Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló