A legvégére is maradt tét – nem is kevés

2023-06-02 13:20:45
VLA

A Várda LA U19-es csapata a csoportelsőségért lép pályára Szegeden, a kicsik a DVSC ellen zárnak. BEHARANGOZÓ

Ennél izgalmasabban nem is alakulhatott volna az U19-es bajnokság B csoportja, ahol a 9-16. helyekért küzdenek a csapatok. A mezőnyt a Várda LA vezeti, egyforma pontszámmal állva az MTK-val, de több győzelemmel és jobb gólkülönbséggel rendelkezve. Még a harmadik DVSC-nek is van lehetősége az elsőség megszerzésére, hiszen csak egy pont a lemaradása az előtte álló két csapattal szemben. Az első, országosan tehát kilencedik helyezés megszerzése tehát csapatunk kezében van, ha nyerünk a hazai pályán 2–1-re legyőzött Szeged otthonában, akkor nincs miről beszélni, ellenkező esetben a másik két rivális eredményétől függ a mieink helyezése.

Ezalatt szombaton az utolsó hazai mérkőzéseket is lejátsszák a Várkerti Sporttelepen a mostani bajnokságban, az U13-asok és az U12-esek vendége a DVSC lesz – ebben a két korosztályban ezek a meccsek bírnak talán a legnagyobb presztízzsel.


MLSZ ORSZÁGOS U19 B CSOPORT (9-16. HELYÉRT), 14. FODULÓ

Szombat, 11.00: Szeged-Csanád Grosics Akadémia (8.)–Várda LA (1.)

Csernijenko Ruszlan, a VLA edzője: – Mindenféleképpen győzni szeretnénk ahhoz, hogy az első helyen tudjunk végezni a csoportunkban. A csapat készen áll az utolsó mérkőzésre, ha támadásban helyzeteket tudunk kialakítani, és azokat ki is használni, akkor nagyot lépünk a győzelem megszerzése felé, és ismételten fontos lenne, hogy mi szerezzük meg a vezetést, miközben hátul minél kevesebb hibával kell lehozni az összecsapást. Szeretnénk, hogy a mi akaratunk érvényesüljön, és remélem, a meccs végén mindenki boldog lesz...


MLSZ ORSZÁGOS U13 ÉSZAKKELET, 28. FORDULÓ

Szombat, 10.00: Várda LA–DVSC

Deák Béla, a VLA edzője: – A szezon utolsó mérkőzése is pikánsnak ígérkezik, ugyanis a vesztett pontok tekintetében a két csapat fej fej mellett halad, ezért ez a mérkőzés sorsdöntő annak kapcsán, hogy ki zárja a szezont előkelőbb pozícióban. Nagyon jó játékerőt képviselő Debrecen látogat hozzánk, eredményesség tekintetében nem panaszkodhatunk, mivel az elmúlt két évben csupán egy vereséget szenvedtünk ellene, a többi mérkőzést rendszerint sikerült megnyernünk. Ebben az összeállításban valószínűleg a srácok szombaton találkoznak utoljára, ezért mindenképpen szeretnénk emlékezetessé varázsolni számukra ezt a napot. Remélhetőleg sikerül füves borításon játszanunk, ami szemmel láthatólag feldobta a csapatot. A srácok rendkívül motiváltak, keretünk teljes, nagy érdeklődéssel várom jómagam is a mérkőzést, amit nagyon intenzív támadójátékkal szeretnénk behúzni.


MLSZ ORSZÁGOS U12 ÉSZAKKELET, 28. FORDULÓ

Szombat, 12.00: Várda LA–DVSC

Oláh Levente, a VLA edzője: – A szezon végéhez érkeztünk. Hazai pályán, jó csapat ellen szeretnénk szépen búcsúzni ettől a bajnokságtól, ehhez arra lesz szükségünk, hogy mindenki a tudása legjavát nyújtsa a pályán, és maximális koncentráció mellett alázatosan tegye a dolgát. Ha ez így lesz, jó szájízzel hagyhatjuk a hátunk mögött ezt a bajnokságot.



A borítófotón: Ha a VLA U19-es csapata – hasonlóan az MTK elleni múlt heti hazai meccshez – most is győztesen hagyja el a pályát, akkor biztos a csoportelsősége

Fotó: Ombodi Tamás


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-30 14:30
OTP Bank Liga, 26. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
MTK Budapest
2-1
2-0
Kisvárda Master Good
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
2024-03-17 17:30
OTP Bank Liga, 25. forduló