A legtöbb sárga, a legkevesebb tizenegyes

2020-07-05 09:00:53
Kisvárda FC

Visszapillantó 2019-2020-ra: Fókuszban a lapok és a büntetők.

Kétes dicsőség, ettől még tény, a 2019-2020-as bajnokságban mi kaptuk a legtöbb sárga lapot. Játékosaink 92-szer részesültek figyelmeztetésben és két edzőnk is besárgult: Miriuta László az őszi Zalaegerszeg, Bódog Tamás a nyári Puskás Akadémia elleni mérkőzésen részesült figyelmeztetésben – mindketten Pintér Csaba játékvezetőtől (a borítófotón).

Mint ahogy a sárga lapok magas, mérkőzésenkénti csaknem hármas mutatója sem feltétlenül arra utal, hogy miénk a legsportszerűtlenebb csapat az NB I-ben, úgy az egyéni ranglistát „vezető” Lucasra sem sütnénk ki, hogy ő lenne a legdurvább játékosunk. Csapatkapitányunk posztjából adódik, hogy rengeteget ütközik, olykor pedig szabálytalanság árán akasztja meg az ellenfél akcióit. Ennek is betudható, hogy mindkét NB I-es évünkben 11 sárga lappal fejezte be az idényt. Rajta kívül a mostani sorozatban még Rados Protics mondhatta el magáról, hogy kétszer is sárga lapos eltiltás miatt kellett meccset kihagynia, ő tíz figyelmeztetésig jutott. Összesen hat játékosunk jutott el az eltiltást eredményező legalább öt sárga lapig, további hatan pedig négy sárga lappal, vagyis az eltiltás küszöbén fejezték be az idényt.

Egy mérkőzésen öt volt a legtöbb sárga lap, amit kaptunk, háromszor is: a Debrecenben 4–1-re elvesztett mérkőzésen Andó-Szabó Sándortól, a fehérvári 0–3 alkalmával Berke Balázstól, illetve a Zalaegerszeg elleni 3–3-as mérkőzésen Pintér Csabától, aki bónuszként egy hatodik figyelmeztetést is kiosztott akkor Miriuta edzőnek. Olyan meccs nem volt, amikor ne kaptunk volna lapot, háromszor (Kaposvár–Kisvárda 0–2, vezette: Solymosi Péter; Újpest–Kisvárda 1–0, vezette. Bognár Tamás; Kisvárda–Kaposvár 5–3, vezette: Csonka Bence) viszont csak egy-egy figyelmeztetésben részesültünk.

Mérkőzéseinken az ellenfelek 77-szer részesültek sárga lapos figyelmeztetésben, vagyis 15-tel kaptunk több lapot, mint ők. Összesítésben pedig a DVSC (86), a Paks (84) és a Kaposvár (83) követ bennünket, vagyis megállapítható, hogy a bajnoki tabella utolsó öt helyezettjéből négy szerepel ennek a listának az „élcsoportjában”. A legkevesebb sárga lapot az Újpest kapta, 64-t.

A kiállításokat tekintve a négy pályán és az egy kispadon (Bodnár László asszisztensedzőt küldték fel a lelátóra a ZTE elleni nyári hazai meccsen) kapott piros lappal a masszív középmezőny tagjai vagyunk. Ellenfeleink közül öt játékost állítottak ki a Kisvárda elleni mérkőzéseken, az őszi, ZTE elleni 3–3-as bajnokin kettőt is. A legtöbb piros lapot a Honvéd játékosai kapták, számszerint hetet. A Ferencvárosból mindössze két kiállítás történt.

A miénk az egyedüli csapat, amelyik az elmúlt bajnokságban nem szerzett gólt büntetőből. Az egyedüli, az utolsó előtti fordulóban a javunkra megítélt tizenegyest Fernando Viana kihagyta. A Kaposvár a másik csapat, amelyik csak egy büntetőt végezhetett el, de a sereghajtó részéről azt belőtték. Az ellenünk megítélt hét tizenegyes a második legtöbb a mezőnyben (a Kaposvár „nyert” kilenccel), valamennyit értékesítették az ellenfelek. Az őszi ZTE és Diósgyőr elleni meccseken a riválisok kétszer-kétszer rúgtak nekünk büntetőt.


A SZÍNES LAPOK MEGOSZLÁSA, KISVÁRDA MASTER GOOD, 2019-2020

Sárga: Lucas 11, Protics 10, Melnik 8, Hej 7, Bumba 6, Viana 5, Beriosz, Cukalasz, Hugo Seco, Grozav, Karaszjuk, Szlobodan Szimovics 4-4, Gosztonyi, Ene, Sassá 3-3, Tischler, Kravcsenko, Rubus 2-2, Kovácsréti, Minca, Felipe, Obradovics, Szőr, Dombó 1-1 (A kispadról: Miriuta László és Bódog Tamás vezetőedző 1-1)

Piros: Cukalasz, Szimovics, Ene, Kovácsréti 1-1 (A kispadról: Bodnár László asszisztensedző 1)


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-30 14:30
OTP Bank Liga, 26. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
MTK Budapest
2-1
2-0
Kisvárda Master Good
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
2024-03-17 17:30
OTP Bank Liga, 25. forduló