A kupadöntő a tét Pakson

2024-04-22 14:03:31
Kisvárda FC

Miközben a bennmaradásért harcol, a másik sorozatban a fináléba vágyik csapatunk. BEHARAMGOZÓ

Miközben még a bennmaradási reményeket sem kell teljesen temetni, kedden a második számú sorozatban, a Mol Magyar Kupában érhet jelentős állomáshoz csapatunk. A 2021-es lehetőség (akkor az Újpesttől hazai pályán szenvedtünk 1–0-s vereséget) után a klubtörténet második kupaelődöntője következik, ezúttal a Pakson. A továbbjutás, és vele együtt az, hogy ki jut a május 15-i kupadöntőbe, egyetlen mérkőzésen dől el. Vagyis kilencvenpercnyi döntetlen után hosszabbítás és esetlegesen tizenegyespárbaj következne.

Szombaton tisztesen helytállt a bajnokavató meccsen csapatunk, és 0–0-s döntetlent ért el a Ferencváros otthonában. Az akkor bevetett kezdő tizenegy, illetve a pihentetett játékosok kiléte azonban arra utalt, hogy mintha a kupaelődöntő lett volna már akkor is fókuszban.

„Minden mérkőzés egyformán fontos, így van ez a bajnokságban és a kupában is – árulta el Feczkó Tamás vezetőedző. – Játékosaim nem először bizonyítják, hogy lehet rájuk számítani, gondoljunk csak az MTK elleni előző kupameccsre vagy a mostani bajnokira is. Játékosaink nagyon nagy munkát tettek a mérkőzésbe, összességégében sikerélménnyel gazdagodtunk, hiszen pontot szereztünk a Groupama Arénában, négyre növeltük veretlenségi sorozatunkat a legutóbbi tétmeccseket illetően. A csapat összetételével kapcsolatosan pedig kellemesek a gondok, de biztos vagyok benne, akiknek bizalmat szavazunk, megállják majd a helyüket.”

Míg csapatunk a vezetőedzőnk által is említett pozitív sorozatba került, addig a Paks a legutóbbi hat bajnokiján nyeretlen, azon belül is ötöt elveszített, a kupanegyeddöntőben is hosszabbítást követően (5–2) lépett túl az NB II-es Vasason. Ez a két pólus feljogosítja csapatunkat arról, hogy reális továbbjutási esélyekről lehessen beszélni?

„Bármelyik csapat ellen van keresnivalónk, ezt az utóbbi időben bizonyítottuk, és így lesz ez Pakson is – véli Feczkó Tamás. – Az is igaz, nem szabad kiindulni a bajnokságban mutatott formából, hiszen ez kupameccs, itt egyetlen mérkőzésen dől el minden. A Paks egész éves teljesítménye még így is meggyőző, dobogós helyen áll, harcban a nemzetközi porondért, amit a kupasorozaton keresztül is kivívhat. Ők két éve már átélték azt, amire mi vágyunk, eljutottak a Puskás Arénáig. Velünk ez most először történhet meg, úgyhogy a motivációnk erősebb kell, hogy legyen, szeretnénk ebből is profitálni. Ha már idáig eljutottunk, vágyunk arra, hogy bejussunk a fináléba.”


A borítófotón: Körmendi Kevin (jobbra) és a társak a bajnokságban elszenvedett két vereségért is revansot vehetnek a Pakson

Fotó: Móricz Csaba


next match
Vasas FC
Kisvárda Master Good
Budapest,Illovszky Rudolf Stadion
2024-07-28 19:00
MerkantilBank Liga, 1. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló