A kihelyezett transzparens ellenére

2020-04-11 22:19:32
Kisvárda FC

Öt éve ezen a napon történt: A putnoki vereség után is minden folytatódott a régiben.

Sorozatunk egyik célja az, hogy történelmi környezetbe is helyezzük az aznapra eső mérkőzést. Nos, a 2015. április 11-én, az NB III-ban játszott Cigánd elleni hazai mérkőzésünk körülményeinek megidézéséhez elegendő az egy héttel ezelőtti írásunkat megkeresni, amikor a tavaszi szezon egyetlen vereséget szenvedtük el, igaz, a putnoki 0–1-gyel egycsapásra szorossá vált a bajnoki címért folytatott harc.

Sőt, a kertek alatt még figyelni kellett a Cigándra is, amelynek kétségkívül jól jött a Kisvárda putnoki veresége, másrészt Várdán a szomszédvár sem lehetett biztos abban, hogy helytáll.

„Ugyan harmadik helyezettként érkeztünk Kisvárdára, de a bajnoki cím egyértelmű várományosa a Várda volt, és a reményünket az éllovas putnoki veresége sem táplálta – mondta Sipos Tamás, a cigándiak akkori játékosa, aki már 16 évesen, tehát 2004-ben bemutatkozott az NB I-ben, és a meccs előtt másfél évvel csaknem elmondhatta magáról, hogy kisvárdai futballista lett. – Pályafutásom során többször előfordult, hogy korábbi csapataim ellen léptem pályára, de attól még nem lettem motiváltabb, hogy cigándiként a Kisvárda, vagy balmazújvárosiként a Nyíregyháza ellen szerepeltem. Mindig arra törekedtem, hogy magamból hozzam ki a legjobbat. Arra emlékszem, hogy a Kisvárda toronymagas esélyese volt a bajnokságnak, így a mérkőzésnek is, így volt ez, amikor ellene léptünk pályára, és ahhoz képest, hogy már a tizedik percben hátrányba kerültünk, viszonylag tisztes vereséget szenvedtünk.”

A fotón: Sipos Tamás, még cigándi játékosként...


És bár Sipos Tamás, egy, az utolsó pillanatban meghiúsult átigazolás miatt nem lett kisvárdai játékos, 2017 óta mégis várkerti kötelékbe tartozik.

„Nyírbátori játékos voltam, amikor megkeresett Neumann Gábor, a kisvárdai utánpótlásműhely akkori elsőszámú vezetője. Gyorsan kellett döntenem, és mivel a jövőmet is a futballban, edzőként képzeltem el, igent mondtam. A papírjaim megvannak, erőnléti edzőként kezdtem, majd voltam az U11-es csapat edzője, mostanra pedig az U14-es és U15-ös korosztály erőnléti edzőjeként dolgozom, megszereztem az ehhez szükséges végzettségeket, miközben az A-licences tanfolyamat járom. Futballozni már csak tényleg hobbiszinten játszom, Deák Béla kollégám csalt el a megye kettes Nyírkarászhoz” – mesélt a jelenéről Sipos Tamás.

Amúgy az a bizonyos mérkőzés, annak ellenére is sima 3–0-s Várda-sikert hozott, hogy a tábor meglehetősen barátságtalan hangnemre váltott, és a putnoki vereség után egy, a későbbiek, már az NB I-es szereplés során is megismert transzparenst helyezett el a Várkert oldalában. Kardos Norbert belső védőnek felszakadt a szája, ezért a szünetben le kellett cserélni, de a Várda nélküle is nyert. Pedig Sipos Tamás, és a Cigánd mindent megtett ellene…


2015. ÁPRILIS 11.

2014-2015-ÖS IDÉNY, NB III KELETI CSOPORT, 22. FORDULÓ

KISVÁRDA MASTER GOOD–CIGÁND SE 3–0 (1–0)

Várkert, 800 néző, v.: Lovas

Kisvárda: Vasas G. – Szilvási Z., Kardos N. (Üveges, a szünetben), Kornutjak, Farkas Márk – Müller Zs., Minczér – Lucas (Nagy R., 73.), Erős G., Milovac (Brankovics, 61.)– Bouard Ramos. Szakmai igazgató: Révész Attila

Cigánd: Sánta T. – Hadházi D., Tempfli, Sipos T., Varga K. – Molnár T. (Varga Z., 72.), Baksa Z. – Reznek, Fekete T., Katona Gy. (Varga M., 77.) – Roszel. Edző: Popovits Pál

Gól: Bouard Ramos (1–0) a 10., Szilvási Z. (2–0) a 72., Nagy R. (3–0) a 93. percben


A borítófotón: Nem volt könnyű dolga a Kisvárdának a szomszédvár ellen


Holnapi emlékünk: Azt azért be kellett csavarni


next match
Vasas FC
Kisvárda Master Good
Budapest,Illovszky Rudolf Stadion
2024-07-28 19:00
MerkantilBank Liga, 1. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló