A két Mmaee három gólja

2022-09-11 20:37:54
Kisvárda FC

Nem tudtuk megállítani a továbbra is százszázalékos Ferencvárost. HELYSZÍNI BESZÁMOLÓ

Ahogy arra számítani lehetett, a Ferencváros szinte teljesen kicserélte a Trabzonspor elleni csütörtöki kezdőcsapatát, a három megmaradt játékos közül az egyik az az Eldar Civic volt, akit az Európa-liga-mérkőzés első negyedórájában kiállítottak. A másik kettő pedig Dibusz Dénes és Samy Mmaee.

Nálunk, a Honvéd elleni vereség után visszakerült a csapatba Milos Vranjanin, és újra szerephez jutott a kezdő tizenegyben Jaroslav Navrátil. Éppen a cseh szélső elfutása jelentette az első veszélyt, de fölé-mellé lőtt, és általában is elmondható, hogy jobban kezdtük a meccset ellenfelünknél, különösen Driton Camaj megmozdulásaiban volt benne a veszély.

A Fradi részéről az első intő jel Aïssa Laïdouni szabadrúgása volt, amiből léc és a baloldali kapufa találkozási pontját találta el. A következő helyzetet már nem úsztuk meg, tizenegyesből előnyhöz jutott a Fradi, és az eredmény a szünetig már nem változott, jóllehet Janisz Karabeljov előtt pontosan olyan helyzet adódott szöglet után, amiből PAkson gólt fejelt, ezúttal viszont elvétette a bal alsó sarkot.

A második félidő elejét az egyenlítés szándékával kezdtük, támadtunk is – kevés veszéllyel. Gyors egymásutánban újabb két gólt szerzett a Fradi, közben hiába cseréltünk kettőt, majd a harmadik gól után hármat. Illetve mégsem, mert a hajrára feljavultunk, igazán megérdemeltünk volna a szépítő gólt, ami sem Jasir Asani szabadrúgása és fejese, sem Vida Kristopher lövése, sem Jasmin Mesanovic megmozdulásai, sem pedig Ötvös Bence távoli ívelése után nem akart megszületni.

Így aztán először kaptunk egy meccsen három gólt a Fradi otthonában, éppen akkor, amikor a – helyezések alapján legalábbis – legközelebb vagyunk a zöldekhez. Az viszont most is érződött, hogy a Ferencváros kerete messze a legerősebb a bajnokságban, a hatodik győzelmük megszerzésében sem tudtuk megakadályozni őket. A Mmaee-testvérpár eldöntötte ezt a kérdést.


OTP BANK LIGA: 8. FORDULÓ

FERENCVÁROS–KISVÁRDA MASTER GOOD 3–0 (1–0)

Üllői út, 9111 néző, v.: Berke (Buzás B., Garai P.)

FERENCVÁROS: Dibusz – Pászka (Botka, a szünetben), S. Mmaee, Kovacevic (Knoester, 38.), Civic – Sigér (Boli, 75.), Laïdouni – Auzqui, Gojak (Vécsei, 64.), Marquinhos (Nguen, 64.) – R. Mmaee. Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov

KISVÁRDA: Hindrich – Peteleu (Hej, 75.), Vranjanin, D. Kovacic, Leoni – Melnik, Karabeljov (Ilievszki, 75.) – Navrátil (Asani, 64.), Makowski (Ötvös, 64.), Camaj (Vida K., 75.) – Mesanovic. Vezetőedző: Török László

Gólszerző: R. Mmaee (11-esből, 1–0) a 27., R. Mmaee (2–0) a 63., S. Mmaee (3–0) a 72. percben


A gólok története

27. perc: Marquinhos átadásával Civic lépett be a bal oldalon a tizenhatoson belül Peteleu elé, aki becsúcsva, oldalról buktatta. A megítélt tizenegyesből Ryan Mmaee jobbal a jó irányba mozduló Hindrich mellett a kapu jobb oldalába lőtte a labdát, 1–0.

63. perc: Laïdouni indításából Civic adott balról, a tizenhatos sarkáról középre, Ryan Mmaee pedig az ötös túlsó sarkáról becsúszva jobbal a kapu bal oldalába lőtte a labdát, 2–0.

72. perc: Civic jobboldali, ballábas szöglete után Samy Mmaee öt méterről, felugrás nélkül fejelte a labdát a bal alsó sarokba, 3–0.


Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló