A kemény munka a babonája

2021-08-12 21:34:54
Kisvárda FC

Az új edzővel és filozófiával harcba szálló MTK a péntek 13-i ellenfelünk – BEHARANGOZÓ.

A múlt hetihez hasonlóan ezúttal is mi játsszuk az aktuális forduló első mérkőzését az OTP Bank Ligában – pénteken 20 órától az MTK Budapest vendégei leszünk. Ráadásul péntek 13-án, ami a babonásoknak igazán különös dátum. Vajon csapatunk vezetőedzője babonás-e, tulajdonít-e jelentőséget annak, hogy ebben az időpontban kell pályára lépnie csapatának?

„Portugáliában a május tizenharmadika fontos dátum, a vallási ünnep mellett személyes okokból számomra különösen – ecsetelte Joao Janeiro. – Nem mondanám magam babonásnak, de mindenkinek más a habitusa, így másként közeledik ehhez a dátumhoz, ezt pedig el kell fogadni. Az én babonám az, hogy a kemény munkában hiszek.”

Az MTK az újonc Gyirmót otthonában elért 1–1-es döntetlen után hazai pályán 1–0-ra legyőzte a Honvédot. Mint utóbbi mérkőzésen láthattuk, a számunkra oly’ kedves Új Hidegkuti Nándor Stadion pályája közel sincs tökéletes állapotban – gyepszőnyeg valamiféle gombás fertőzést kapott.

„Új edzővel és új filozófiával rendelkezik az MTK, keresik annak a megoldását, hogy miként tudják hasznosítani az erősségeiket, nekünk pedig az lesz a feladatunk, hogy kihasználjuk az esetleges gyengeségeiket. Ami pedig a pályát illeti, ez nem a mi problémánk, az MTK-nál nyilván tudják, hogy miért alakult így. Nem jelent sokat, hogy így alakult, és mivel nem tudunk változtatni rajta, felesleges bármiféle energiát áldozni erre a kérésre” – véli Joao Janeiro.


A borítófotón: Joao Janeiro talán már kifundálta a győztes taktikát

Fotó: Móricz Csaba


next match
Paksi FC
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Kisvárda Master Good
4-3
4-0
Mezőkövesd Zsóry FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-05-12 14:15
OTP Bank Liga, 32. forduló