A játékosokkal együtt gyűjti az erőt

2021-01-05 18:12:37
Kisvárda FC

Asszisztensedzőnket, Híres Gábort majd’ két hétre ledöntötte a lábáról a Covid, kórházba is került, sokan aggódtunk érte – és immár újra köztünk van.

Van egy nagy visszatérője is a csapatnak, pontosabban a szakmai stábnak. A téli felkészülés első edzésen ismét munkába Híres Gábor asszisztensedző, akit a decemberi bajnoki hajrában végig nélkülözni kellett. Supka Attila vezetőedző 62 éves segítőjének a Budafok elleni hazai mérkőzés előtt lett pozitív a koronavírus-tesztje, és onnantól kezdődtek a megpróbáltatásai.

„November huszonnegyedikén lett pozitív a tesztem, ami után természetesen karanténba vonultam, de ekkor még nem voltak különösebb tüneteim – idézte fel a történteket Híres Gábor. – Gyógyszeres kezelést kaptam, olykor felszökött a lázam, de a közérzetem nem volt rossz. Közben arra figyelmeztettek, hogy a hetedik-kilencedik napon lehetnek felsőlégúti panaszaim, és így is történt, elkezdtem köhögni, minek következtében megröntgeneztek, és már haza sem engedtek a kórházból, mert kétoldali tüdőgyulladást diagnosztizáltak. Felmerült az embóliagyanú is, de szerencsére azt megúsztam. Tizenkét napot töltöttem a kisvárdai kórházban, és meggyőződésem, hogy az ország egyik egészségügyi intézményében sem lett volna részem jobb ellátásban. Akadémiai orvosunknak, Komlós-Rimár Kittinek és kórházi kezelőorvosomnak, Izsák Erikának külön is hálával és köszönettel tartozom, meg persze az ápolóknak. Folyamatosan érdeklődtek az állapotom felől, ha bármire szükségem volt azonnal megkaptam. Sem intenzív osztályra, sem lélegeztetőgépre nem kerültem, olykor oxigénmaszkot kaptam a légzés könnyítésére. Hogy megijedtem-e? Mivel nagyon rosszul nem éreztem magam, ezért bíztam abban, hogy elmúlnak a tüneteim, és meggyógyulok.”

Szerencsére ez megtörtént, a hétfői edzésen újra üdvözölhettük Híres Gábort. Mosolygósan, ahogy tőle megszoktuk, és mintha egy kicsit karcsúbban is.

„Igen, fogytam nyolc kilót, amit terveztem is, de nyilván nem ilyen áron – mondta asszisztensedzőnk. – A kórházban is az járt a fejemben, hogy mennyire hiányzik a csapat és a munka, a kollégákkal folyamatosan tartottam a kapcsolatot, Supka Attilával napjában többször is beszéltem és a kisvárdai játékosok is sokan és többször is érdeklődtek a hogylétem felől. Aggódtak értem a családtagjaim, a régi játszótársak közül Kiss Laci, Farkas Tibi, Komjáti Bandi, az MTK egykori baráti körének tagjai mind-mind hívtak, és a legjobbakat kívántak. Korábbi honvédos játékosaim közül Batik Bence is bátorított, Gazdag Dani pedig a mezét küldte el ajándékba, rajta a felirattal: „Gyógyulást!” Ezek mind-mind hozzájárultak ahhoz a pillanathoz, amikor eljutottunk odáig, hogy az orvosok végre megnyugtattak, túl vagyok a víruson, már nem számítok fertőzőnek, de azért a hónap közepéig még szednem kell a gyógyszereket. Dolgozhatok is, igaz, kicsit még fáradékonyabbnak érzem magam, de ahogy a játékosok gyűjtik az erőt ebben az időszakban, én is utol fogom érni magam.”

Az egykori remek középhátvéd a meccseket televízión keresztül követte, és mondhatni, kicsit el is vitte a csapat szerencséjét, hiszen a távolléte alatt megszakadt a győzelmi szériánk, négy döntetlen és egy vereség volt a mérleg. Úgyhogy már csak ezért is szükségünk lesz a január 23-i folytatástól kezdve Híres Gáborra...


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-30 14:30
OTP Bank Liga, 26. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
MTK Budapest
2-1
2-0
Kisvárda Master Good
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
2024-03-17 17:30
OTP Bank Liga, 25. forduló